Saturnu je potrebno oko 28-29 godina da napravi pun krug. Možemo očekivati da će Saturn provesti neko vreme u svakoj od naših 12 kuća. Saturn će provesti otprilike 2-1/2 godine u kući “prosečne” veličine od 30 stepeni.

Imajte na umu da je efekat Saturna da kristalizuje, melje i stvrdne. Generalno, efekat Saturnovog tranzita kroz kuću je izraženiji u prvom delu njegovog prolaska kroz kuću. Kao i kada formira aspekte sa natalnim planetama.

Kada se Saturn priblžava kraju kuće, osoba teži da stekne veće razumevanje. Saturnov tranzit kroz kuće pomaže nam da naučimo da zavisimo od sebe u različitim oblastima života.

U početku doživljavamo da nas spoljni svet ometa. Ili da nas ne podržava u određenim oblastima života kojima vlada kuća. Do kraja tranzita naučićemo da tražimo podršku u sebi.

Generalno, dok se Saturn kreće kroz vatrene kuće (prva, peta i deveta), bavimo se pitanjima samopouzdanja. Takodje, kako su ta pitanja uticala na naše živote i našu produktivnost.

Kroz zemljane kuće (drugu, šestu i desetu) suočavamo se sa pitanjima sopstvene vrednosti i efikasnosti. Kroz vazdušne kuće (treće, sedmo i jedanaesto) procenjujemo naše odnose sa drugima.

Koliko (ili koliko malo) možemo da zavisimo od njih, kao i naš mentalni sklop. Kroz vodene kuće (četvrta, osma i dvanaesta) preispitujemo našu unutrašnjost, vezu sa prošlošću, psihološko funkcionisanje i našu veru.

SATURN U RIBAMA 2023

Konačno se bliži trenutak kada ćemo osetiti uticaj Saturna u znaku Riba. Ova planetarna energija će nas podstaći da se suočimo sa našim emocionalnim i duhovnim stranama, i da se potrudimo da ih integrišemo u naš svakodnevni život.

Saturn u Ribama će nam doneti nove izazove i iskušenja, ali će nam istovremeno pomoći da se suočimo sa svojim strahovima i da ih prevaziđemo. Ova energija će nas podstaći da razvijemo empatiju i razumevanje za druge.

Kao i da istražujemo svoju unutrašnju stvarnost i istinsko JA.

U vreme kada Saturn boravi u Ribama, bićemo izloženi jačoj disciplini i ozbiljnosti, što će nam omogućiti da gradimo stabilnost i sigurnost u svojim životima.

ISTOVREMENO, BIĆEMO POZVANI DA SE OPUSTIMO I PREPUSTIMO

Kako bismo se suočili sa svojim nesigurnostima i neizvesnostima.

Ukratko, ulazak Saturna u Ribe će biti vreme istraživanja i rasta, gde ćemo imati priliku da se suočimo sa našim emocionalnim i duhovnim stranama, i da ih integrišemo u naš život.

Neka nas ova planetarna energija vodi ka unutrašnjem miru i razumevanju.

Tranzit Saturna kroz znak Ribe ukazuje na vreme kada osoba može iskusiti duhovnu i emocionalnu transformaciju i rast.

Saturn u Ribama može podstaknuti potrebu da se usredsredi na svoje unutarnje vrednosti i emocije, što može dovesti do duhovnog buđenja ili emocionalnog oslobađanja.

Takođe, ova pozicija može ukazivati na potrebu za jačanjem samopouzdanja i samostalnosti u emocionalnim i duhovnim odnosima.

Ukratko, tranzit Saturna kroz znak Ribe može predstavljati vreme kada se osoba suočava sa svojim unutarnjim emocijama i duhovnim vrednostima. Što može dovesti do transformacije i rasta u tim oblastima.

SATURN NAS ČINI ODGOVORNIM ZA SEBE GDE GOD DOTAKNE

Svaka kuća upravlja određenim oblastima naših života i naših ličnosti. A tranzit Saturna će dovesti ove oblasti da se „pregledaju“, reorganizuju i restrukturiraju

Milenijumima se Saturn smatrao poslednjom planetom u našem solarnom sistemu, poznatom granicom svesti.

Kao vladar granica i završetaka, Saturn nas uči našim granicama. Bez Saturna, nikada ne bismo shvatili svoj potencijal. Zatim, preuzeli odgovornost za svoje postupke i naučili da se nosimo sa surovim realnostima života.

Saturnu je potrebno punih 28-30 godina da napravi pun krug kroz zodijak. Kada se vrati u prvobitni položaj u kojem ste rođeni, možete očekivati neku vrstu kosmičkog sustizanja. Ona će vas katapultirati iz samozadovoljstva vašeg detinjstva u novi svet mogućnosti.

Prvi povratak, u vašim kasnim dvadesetim, osmišljen je da ubrza vaše odrastanje. Drugi krug, u vašim srednjim pedesetim, pomaže vašem životu i radu da date viši osećaj svrhe. A poslednja runda, u vašim osamdesetim, fokusira se na ono što želite da date svetu kada vas nema.

U globalu, tranziti Saturna imaju veze sa strukturama, neki moraju pasti da bi se izgradili novi. Saturn često predstavlja tradicionalno, patrijarhalno i kapitalističko sa kojima se mora suočiti.

Bilo kroz pobunu, asimilaciju ili reinvenciju. Saturnov dolazak u Ribe je kulminacija ciklusa koji je počeo 1996. Šta nas je dovelo ovde i kakav će oblik imati ovo finale?

Poslednji znak zodijaka sakuplja lekcije prethodnih 11 znakova. Um Riba surfa talasima međusobno povezane kosmičke svesti.

Prikupljajući ideje, uticaje i otkrića da bi ih podelio sa ostatkom čovečanstva. Ovo je znak moćne inspiracije, vizionara i mesije, takodje, narkomana i sabotera.

U empatijskoj poplavi, Ribe često plivaju uzvodnobirajući same sebe i ostavljajući sve ostale da se udave.

I Isus i Juda su simboli Ribe. Što ukazuje na to da su uloge žrtve, negativca i mesije zamenljive i prepuštene interpretaciji subjekta.

Saturn radi sa mehanikom i redom i ima mnogo problema kada je bačen u bezoblične vode Riba.

U vašoj natalnoj karti, ovaj tranzit često može predstavljati sagorevanje Ikarovih krila i nisku tačku koja vodi ka trezvenosti.

Na konstruktivniji način, Saturn može pomoći u izgradnji raketnog broda koji dovodi Supermena na Zemlju.

Koje alatke, strukture i mere zaštite su vam potrebne da sprečite da se udavite u ponoru?

Kako možete preuzeti odgovornost za sebe?

Saturn u kućama horoskopa:

Saturn u kućama pokazuje na koje oblasti vašeg života će uticati Saturn u Ribama u naredne 2 i po godine.

SATURN U 1. POLJU: (PODZNAK RIBE)

Svet je upravo postao mnogo ozbiljniji i vaša uloga u njemu će zahtevati mnogo više odgovornosti u narednih nekoliko godina. Ne očekujte da će vam privikavanje na novu profesionalnu ulogu biti lako.

Možda neće biti i biće vam potrebno ozbiljno, promišljeno ohrabrenje da preduzmete prve korake. Poruke koje ste dobijali kao dete mogu ometati vaš napredak.

Traženje uzroka vašeg nezadovoljstva može vam pomoći da olabavite veze sa stavom vaše porodice o vama. Uključujući i to kako i koliko možete sami da postignete. Narednih nekoliko godina je vreme da izađete iz svoje emocionalne ljuske. Trebate naučiti da pokažete i podelite svoje emocije, brige i ljubav, čak i ako napravite nekoliko grešaka.

SATURN U 2. POLJU: (PODZNAK VODOLIJA)

Strah od smanjenja budžeta i povećanih troškova sada može biti visok. Umesto da budete slobodni i laki sa svojim novcem, sada trebate biti mnogo pažljiviji u tome kako i koliko trošite.

Možda ne želite da budete bogati. Ali strah od nedostatka ili gubitka može dovesti do toga da gledate na postizanje realne, dugoročne finansijske stabilnosti. Možda razmislite o drugim izvorima prihoda koji su stabilniji, kao što su nekretnine.

SATURN U 3. POLJU: (PODZNAK JARAC)

Da biste se usredsredili na svoju karijeru i druga praktična pitanja, morate izbegavati besposleno čavrljanje. Osim ako nema konkretnih informacija koje vam mogu služiti.

Vi ste drugačija osoba nego što ste bili. Potrebno vam je da vam drugi pristupe kao osobi koja ste postali. A ne kao osoba koja ste nekada bili. Učenje može biti spor, ali fundamentalan proces, ali dobro obrazovanje je od suštinskog značaja za uspeh.

Čak i ako će ograničiti vaš društveni život u godinama koje dolaze.

SATURN U 4. POLJU: (PODZNAK STRELAC)

Stavovi koje imate od detinjstva mogu da vas sputaju, pa čak i da utiču na vašu profesionalnu budućnost. Ne prihvatajte negativne poruke od starijih kao pravu istinu.

Uprkos izazovima i teškim situacijama, možete uspeti ako ste voljni da se potrudite.

Ne dozvolite da negativne poruke zamene vašu odlučnost da krenete . Ovo je vreme da dokažete sebi da možete da postignete svoje ciljeve strpljivim radom.

SATURN U 5. POLJU: (PODZNAK ŠKORPIJA)

Čak se i vaša igra može osećati kao posao.

Ako volite svoj posao, možda ćete raditi dodatno naporno u narednih nekoliko godina.

Sve to kako biste stekli ime i kredibilitet u svojoj karijeri.

Kada Saturn uđe u Ribe 7. marta 2023. godine, možda ćete se osećati kao da je to težak posao. Bez priznanja ili nagrade.

To može biti frustrirajuće, pa čak i dovesti do kreativnih blokada. Možda ste preterano samokritični, ali za izgradnju kreativne karijere potrebno je vreme, strpljenje i mnogo posla u kome uživate. Romantika je bolja sa posvećenošću.

SATURN U 6. POLJU: (PODZNAK VAGA)

Rad zbog posla može vas učiniti radoholikom.

Ne radi se čak ni o postizanju velikih stvari, samo uvek vidite bolji način.

Poboljšanje u odnosu na prethodni broj, ili detalj koji, kada se jednom ispravi, može učiniti vaš rad apsolutno savršenim. Ali u interesu savršenog učinka, takođe možete dozvoliti da vaše zdravlje pati.

Ovo su godine za početak zdravog načina života. Rutina koju sada uspostavite će uticati na vaše zdravlje u narednih 30 godina.

SATURN U 7. KUĆI: (PODZNAK DEVICA)

Svoje veze shvatate veoma ozbiljno i odan ste prijatelj i partner.

Brak ili bilo koja druga ozbiljna obaveza može delovati previše ograničavajuće.

Odnos koji je previše restriktivan ili pesimističan može da se završi sada, ili može da ostane takav. Veze nisu samo za zadovoljstvo. Što se više angažujete i povezujete sa drugima, više učite o sebi.

Kada radite na svojoj vezi, radite na sebi, ali učite kako da izgradite i održavate stabilne odnose podrške.

SATURN U 8. POLJU: (PODZNAK LAV)

Ono što ne znate sada vam može izgledati jezivo i misteriozno.

Psihičke dubine možda nisu mesta na kojima biste želeli da budete.

Ali bi mogli biti na vašoj mapi puta u narednih nekoliko godina. Gubitak kontrole nad sobom, svojom vezom ili novčanim tokom trenutno može izgledati nepodnošljivo.

Ali ako prevaziđete strah od spajanja i gubitka moći i bliže se povežete sa drugom osobom, imaćete više kontrole nad sobom nego ikada ranije. Možete izgraditi snagu volje ako ste dovoljno posvećeni da napravite veliki korak.

SATURN U 9. POLJU: (PODZNAK RAK)

Bez obzira kako ste odrasli verujući, ili ne verujući u sebe, pitanje je? U šta sada verujete i zašto?

Da biste pronašli osnovu svojih uverenja, možda ćete morati dalje da proučavate.

Pronalaženje sistema verovanja u koji zaista verujete i fundamentalno razumete može vas odvesti u avanturu.

Kroz filozofiju, religiju i nekoliko stranih zemalja. Takodje vas može odvesti do fundamentalnog razumevanja onoga u šta verujete i zašto. Fakultetska diploma može vam pomoći da steknete kvalifikacije koje su vam potrebne da budete odgovoran lider u svojoj oblasti.

SATURN U 10. POLJU: (PODZNAK BLIZANCI)

Vaša posvećenost raste. Razvijate se u uglednog profesionalca.

Vi ste taj koji kontroliše, autoritet, onaj koji zna šta javnosti treba i ima realan poslovni plan da uspe.

Ali pošto ćete biti izloženi očima javnosti, od ključne je važnosti da budete odgovorni. Da imate kontrolu i da ste voljni da naporno radite kako biste održali reputaciju koju ste izgradili u proteklih 7 godina.

Vi ste savesni, ali vaša kritična potreba za savršenstvom može dovesti do toga da postanete odvojeni od drugih ljudi, previše posvećeni i vezani za svoj posao. Ako date sve od sebe u karijeri, možda ćete se osećati izgubljeno i razočarano ako vaš trud ne bude prepoznat.

SATURN U 11. POLJU: (PODZNAK BIK)

Imati nade i snove nije nužno neodgovorno i nemoguće, sve dok ste voljni da naporno radite.

Ne samo da biste ostvarili svoje snove, već i da ih održite.

Dobri prijatelji i dugogodišnji poznanici mogu sada biti vaši najbliži saradnici. Možda će vas privući ljudi koji su konzervativni i koji se pridržavaju negovanih društvenih tradicija.

Čak i ako su ponekad ukočeni. Umesto da se pridružite velikim grupama, možda ćete se osećati ugodnije u društvu nekoliko dobrih prijatelja.

SATURN U 12. POLJU: (PODZNAK OVAN)

Narednih nekoliko godina možda nije pravo vreme da planirate svoje istupanje.

Ovo mogu biti godine introspekcije i razmišljanja.

Možda ćete želeti da provedete više vremena sami vežbajući i meditirajući. Vaša tolerancija neće biti kao obično, posebno kada Saturn uđe u Ribe i osećaćete stvari dublje nego što želite.

Posao može biti vaša najbolja terapija, a sugestija je investiranje vašeg vremena na razvoju novih veština i talenata. Čuvajte se depresije.