Retro Merkur

U znaku Blizanci Merkur će biti retrogradan od 29 maja do 22 juna. Blizanci su znak komunikacije, pisama, društvenih mreža, sms poruka, mobilnih telefona, fiksnih telefona, govornica, dece, saobraćaja, kraćih putovanja.

Obratite pažnju kako, šta i sa kim komunicirate. Proverite svoje poruke dva puta, da ne bi otišle pogrešnoj osobi.Merkur u Blizancima je tiha i reflektujuća energija. Kada je retrogradna, ova energija može proizvesti nesigurnosti praćene emocionalnim slomima. Retro Merkur

Pronalaženje jedinstvenog i nežnog načina da se iz srca govori može biti izazov, ali je neophodno.

 

Koristan način da utvrdite svoja osećanja i stavite ih na raspolaganje drugima je izražavanjem kroz umetnost.

Retro Merkur

E sada, ovde mnogi ljudi upadnu u zamku kada se pomene umetnost. Umetnost kao i većina drugih stvari je relativan pojam, i ne znači za svakoga isto. Recimo, neko će biti oduševljen Pikasovom slikom, a neko će reći “Kakva glupost, da vidiš ti kako ja pravim torte, prava remek dela”. Retro Merkur

E ta umetnost, ono u čemu ste Vi virtuoz! Ono u čemu ste Vi Pikaso, to istaknite, to podelite! Merkur nam u svom retrogradnom kretanju donosi one situacije, koje se trebaju rešiti i ukazuje na ono što nam je promaklo u prethodnom periodu. Dakle, obratite pažnju koje se situacije ponavljaju, i biće Vam jasno šta trebate rešiti. Naravno, kod svake osobe, drugačija je situacija i nema univerzalne prognoze.

Obratite pažnju, kroz koju Vam kuću prolazi tranzitni Merkur, sa kojim planetama pravi aspekt, i stvari će biti jasnije!Zapamtite da je u redu biti pomalo nostalgičan za prošlošću. Ako utvrdite da vam nedostaje prijatelj, bivši član porodice ili član porodice, obratite se njima. Ne stidite se pozdraviti i javiti se. Čak i ako je komunikacija kratka, dobra ideja je da im poželite najbolje i da im pošaljete ljubav. Međutim, ako se nađete u neprijatnoj situaciji, možda je vreme da prekinete vezu sa tim određenim delom prošlosti i krenete dalje.