Horoskop za januar 2023

Horoskop za januar 2023

Horoskop za januar 2023. Prvi mesec u godini donosi preko potrebnu jasnoću i volju.
U januaru 2023. rekord od tri planete se okreće direktno!
Možda nećemo odmah dobiti osećaj pravca.
1. januara 2023. još uvek smo prilično pod uticajem teškog tranzita Venera-Pluton. Venera u konjunkciji sa Plutonom – koja je bila tačna 31. decembra 2022. Pokrenula je neka ozbiljna pitanja o tome šta nas čini srećnim i ispunjenim u našim životima, a takođe nam je pokazala jaz između toga gde smo sada i gde zaista želimo da budemo.
 
Međutim, horoskop za januar 2023 govori da će nas ovi Plutonski uvidi potaknuti da pronađemo rešenja za popunjavanje praznine.
Sredinom meseca, kada Mars, a zatim Merkur krenu direktno, konačno ćemo pronaći taj osećaj jasnoće i snage o tome šta treba da uradimo da bismo živeli ispunjeniji život.
 

Ali hajde da pogledamo najvažnije tranzite u mesecu: Horoskop za januar 2023.


2. januara 2023. – Venera ulazi u Vodoliju

2. januara 2023. Venera napušta Jarca i ulazi u Vodoliju.
Vodolija je kolektivni znak – znak prijatelja, zajednice i društva u celini. Kada je Venera u Vodoliji, svi se osećamo malo otvorenijeg uma, i otvorenog srca.
Kasnije tokom meseca, horoskop za januar 2023 nam govori da će Venera biti deo stelijuma od četiri planete u Vodoliji, pokazujući nam da postoji lepota u zajedništvu.
 

6. januara 2023 – Pun Mesec u Raku

6. januara 2023. imamo pun Mesec na 16° Raka. Pun Mesec je naspram retrogradnog Merkura u Jarcu, kvadrata sa Hironom u Ovnu i sekstila sa Uranom u Biku.
Pun Mesec će pokrenuti našu ranu identiteta (Hiron u Ovnu), ali će nam takođe ponuditi alate i pristupe da ovu ranu pogledamo iz drugog ugla (sekstil Uran).
Ova rana identiteta je deo nas, ali nas ne definiše. Pritiska naše “dugmiće”, ali to je zato što u procesu prihvatanja naših ranih povreda dozvoljavamo sebi da se iz gusenice transformišemo u leptira. Horoskop za januar 2023 podržava.
 

7. januara 2023. – Merkur Rx u konjunkciji sa Suncem

7. januara 2023. retrogradni Merkur je u konjunkciji sa Suncem na 17° Jarca. Konjunkcija Merkur-Sunce označava početak potpuno novog Merkurovog ciklusa.
Ciklus Merkura traje oko četiri meseca, tako da ako planirate da uradite nešto što zahteva tri do četiri meseca da se završi, ovo je dobar trenutak da to započnete.
Još uvek ne morate da “živite” sa ovim projektom (sačekajte da Mars i Merkur krenu direktno). Sada je dobro vreme da stvari izrazite olovkom na papir – ili sa otiscima prstiju na tastaturi.
 

12. januara 2023. – Mars ide direktno

Prošlo je dva i po meseca otkako je Mars retrogradan, poremetivši naše planove i otežavajući naše živote. 12. januara 2023. Mars konačno ide direktno na 8° Blizanaca.
Marsov direktan hod donosi ogromno olakšanje u oblasti vašeg života kojom vladaju Blizanci. Ako ste se osećali zaglavljeni i ne možete da se krećete napred, Mars koji ide direktno će vam pokazati izlaz iz lavirinta.
 

18. januara 2023. – Merkur ide direktno

Ima još dobrih vesti. Nekoliko dana nakon što Mars krene direktno, 18. januara 2023., Merkur takođe ide direktno na 8° Jarca.
Ako nam je Mars direct vratio energiju, Merkur će nam doneti toliko potrebnu jasnoću i fokus da bismo sledili svoje planove. Stvari se konačno kreću napred.
 

18. januar 2023 – Sunce u konjukciji sa Plutonom

18. januara 2023. imaćemo konjunkciju Sunca i Plutona na 27° Jarca.
Sunce u konjunkciji sa Plutonom traži od nas da se suočimo sa golom istinom: „Ko si ti, zapravo?“. Gola istina retko je prijatna, jer uvek postoji deo nas koji ne ispunjava svoj puni potencijal.
Dobra stvar je što će nas ta nelagodnost na kraju naterati da nešto preduzmemo po tom pitanju. Cilj je da nas probudi za našu pravu moć, za naš istinski potencijal. Horoskop za januar 2023 obećava.
 

20. januar 2023. – Sunce ulazi u Vodoliju

20. januara 2023. Sunce ulazi u Vodoliju. Srećan rođendan svim Vodolijama!
Ovo je veoma posebna sezona za Vodolije i sve ostale. Po prvi put u proteklih nekoliko godina, Saturn u Vodoliji više nije u kvadratu sa Uranom. Vreme je da konačno uživate u prelepoj sezoni Vodolije!
 

21. januar 2023 – Mlad Mesec u Vodoliji

21. januara 2023. imamo povoljan Mlad Mesec na 1° Vodolije. Mlad Mesec je pravi novi početak „Vodolije“.
U konjunkciji sa Plutonom, mlad Mesec je nagoveštaj predstojećeg 20-godišnjeg Plutona u tranzitu kroz Vodoliju. Sekstil Jupiter i trigon Mars, mlad Mesec će doneti prilike da ostvarimo svoje snove zajedno sa ljudima  koji nas razumeju.
 
 

23. januar 2023. – Uran ide direktno

23. januara 2023. Uran kreće direktno na 14° Bika. Uran ide direktno i nije unutar kvadratne kugle sa Saturnom. 
Sada imamo Sunce, Mesec, Veneru i Saturn u Vodoliji. Kada Uran, vladar Vodolije, ide direktno, postoji ogroman zamah napred povezan sa područjem Vodolije na vašoj karti.
Stvari koje su godinama bile zaglavljene konačno ponovo počinju da se kreću. Horoskop za januar 2023 je svakako dinamičan.
 

26. januar 2023. – Venera ulazi u Ribe

26. januara 2023. Venera ulazi u znak svoje egzaltacije, Ribe. U narednim nedeljama bićete prijemčiviji i intuitivniji nego inače. Duboko ćete se odnositi prema ljubavi, umetnosti, poeziji, muzici – i svemu što je lepo.
Tranzit kulminira konjunkcijom sa Neptunom na Dan zaljubljenih, kada smo pozvani da se prepustimo bezuslovnoj ljubavi koju univerzum uvek izliva u nas. Horoskop za januar 2023 ovim završava.
 
Februar 2023. ima mnogo drugih neverovatnih stvari na raspolaganju, ali do tada, ugodan januar!
 
Horoskop za januar 2023
 

Horoskop za januar 2023