Mlad Mesec U Jarcu

Mlad Mesec u Jarcu 2002

Mlad Mesec u Jarcu. 23. decembra 2022. imamo mlad Mesec na 1° Jarca.

Mlad Mesec je čvrsto u kvadratu sa Jupiterom na 0° Ovna, tako da imamo posla sa veoma moćnom kardinalnom, inicirajućom energijom.

Ovo je najbolje vreme da donesete svoje novogodišnje odluke. I neka budu optimistične! Nemojte biti skromni.

Ne želite da ga napustite do 1. januara, jer će do tada Merkur biti retrogradan, ometajući vašu najbolju procenu.

Mladi Mesec je u Jarcu: Sunce, Mesec, Merkur, Venera i Pluton su svi u Jarcu, tako da imamo stelijum u znaku Jarca.

S jedne strane, postoji ogroman pritisak da se nešto „uradi“. 6 od 10 planeta je u kardinalnim znacima!

Sa druge strane, vladar mladog Meseca, Saturn je skoro bez aspekta u Vodoliji. Saturn je zvanično “gotov” sa kvadratom Saturn-Uran.

Saturnov kvadrat prema Uranu bio je jedan od najizazovnijih tranzita u poslednjih nekoliko godina. Saturn nas je 2021. i 2022. stalno podsećao na ono što ne funkcioniše u našem životu, pokrećući sistemsku promenu.

Saturn je rušio „sve unutra“ nemilosrdno menjajući, malo po malo, različite aspekte našeg života, gurajući nas van naše zone udobnosti i tražeći od nas da „radimo posao“.

Sada kada je Saturn postigao ono što je trebalo da postigne, ostao je pomalo dezorijentisan. U vreme mladog Meseca, nijedna druga planeta (osim iz labavog kvadrata do Urana) ne utiče na Saturn. Bio je tamo, uradio to, šta sad?

Nije da će nam, sa tako snažnom energijom Jarca, nedostajati ideje šta da radimo 2023. Većina nas verovatno ima dugačku listu želja. Ali ono što vladar ovog mladog Meseca, planeta Saturn, predlaže jeste da se razmotri drugačiji pristup.

2023. nije o tome da se „radi više“. Radi se o tome da vam bude jasno na šta želite da se fokusirate.

Kako da dobijemo ovu jasnoću?

Možda zvuči jednostavno, ali nije,

Ko si ti i šta želiš?

„Ko si ti“ jer je mlad Mesec uvek poziva da se vratiš u centar.

Kada su u Jarcu, Sunce i Mesec nisu toliko zabrinuti za „ko sam ja“, već za „ko želim da postanem“. Jarac je planinska koza, strateg, najbolji u zodijaku.

Dakle, kada imamo mlad Mesec u Jarcu, imamo tendenciju da se fokusiramo ne na to ko smo i šta nas čini srećnim, već na to šta je sledeća najbolja verzija nas samih (nije slučajno što donosimo novogodišnje odluke u neko vreme godine kada je mlad mesec u Jarcu).

Međutim, Jupiter u kvadratu iz Ovna je tu da nas podseti na to ko smo sada, u sadašnjem trenutku.

Šta Vas pokreće, šta podstiče vaše srce strašću i uzbuđenjem, šta je jasno „DA“?

Pošto je mlad Mesec u Jarcu u aspektu kvadrata sa Jupiterom u Ovnu, naravno postoji sukob između one naše strane koja želi da raste i evoluira, naspram one naše strane koja živi u sadašnjem trenutku i vođena je intuicijom (Ovan ), a ne planovi (Jarac).

Kvadrat je poziv za integraciju dve energije koje u početku izgledaju kao da su u ratu jedna sa drugom.

Odgovor na sukob teškog aspekta Jupiter kvadrat mlad Mesec nije „prestanite da pravite planove i budite verni sebi“ niti „možete bolje; idi i postavi neke ciljeve“, ali nešto između. Balans je ključan u ovom momentu.

Nešto što može da oda počast kreativnoj iskri genijalnosti koja se nalazi u svakom od nas, ali i nešto što je dovoljno jasno i merljivo da će nas podsetiti na to ko smo nasuprot tome ko želimo da budemo, i podstaći nas da pređemo na sledeći nivo .

Za vreme mladog Meseca, umesto da zapisujete svoju listu šta ne želite, uzmite svoj dnevnik i odgovorite na ovo pitanje:

Ko sam ja i šta želim?

Mlad Mesec U Jarcu