jupiter u ovnu

Jupiter je u Ovnu

20. decembra 2022. Jupiter ponovo ulazi u Ovna. Jupiter će ostati u Ovnu do 16. maja 2023.

Jupiter u Ovnu je veliki i hrabar. Ovo nije uobičajena ovnovska “samo uradi to” vrsta energije … ovo je “hajde da uradimo to VELIKO” vrsta energije. 

Ovan je prvi znak zodijaka. Jupiter je način na koji ostvarujemo naše srednjoročne i dugoročne planove.

Za razliku od Jupitera u Jarcu, Jupiter u Ovnu ne pravi strategiju mesecima da bi smislio „plan“. Za razliku od Jupitera u Vodoliji, Jupiter u Ovnu ne proverava kako se „plan“ uklapa (ili ne) sa ciljevima grupe. Za razliku od Jupitera u Ribama, Jupiter u Ovnu ne čeka i ne vidi kako se „plan“ odvija Božjom milošću.

Energija Ovna je energija u svom najčistijem, najsirovijem obliku.

Da li to znači da je Jupiter u Ovnu sirov i glup? Nimalo. Jupiter u Ovnu vodi instinkt. Jupiter u Ovnu ‘jednostavno zna’ šta dalje. Samo to oseća u svom stomaku. Ništa komplikovano. To samo zna.

U martu 2023, Jupiter je u konjunkciji sa Hironom, Venerom i Merkurom u Ovnu. Sva energija koju je Jupiter snažno sakupljao oslobađa u martu 2023. Tada ćemo biti svedoci prave moći ovog tranzita.

Da bismo stekli predstavu o tome kako će Jupiter u Ovnu uticati na nas, hajde da pogledamo Jupiterovo putovanje kroz Ovna i da vidimo koje aspekte čini sa drugim planetama.

Jupiter u Ovnu – decembar 2022 – februar 2023

Prva 3 meseca tranzita su prilično mirna. Jupiter ne učestvuje ni u jednom većem aspektu, osim u nekim sekstilima sa planetama u Vodoliji.

4. januara 2023. imamo sekstil Venera-Jupiter, 26. januara 2023. imamo sekstil Sunce-Jupiter, a zatim 18. februara sekstil Merkur-Jupiter.

Sekstili su harmonični aspekti koji sugerišu da neke prilike mogu pokucati na naša vrata. Međutim, sa sekstilima moramo uložiti malo truda da materijalizujemo ove mogućnosti. Ideja je da ih uočite i ne dozvolite im da skliznu.

Recimo da ste dobili pozivnicu za putovanje. Mogli biste to da odustanete (jer je previše u poslednjem trenutku) ILI biste mogli da krenete odmah.

Prijatelj može doći na ideju o saradnji. Možda ćete želeti da dobro razmislite o tome, možda ćete se brinuti da će to ugroziti vaše prijateljstvo, ILI možete da odmah donesete odluku.

Da li to znači da treba da kažemo „Da“ svemu?

Ne. Ovan je u stvari veoma dobar u postavljanju granica. Sa Jupiterom u Ovnu, ideja je da kažete DA onim prilikama koje osećate ispravno, onim prilikama koje vas energiziraju i inspirišu. Nije bitno da li ste spremni ili ne. Ovde se postavlja pitanje „da li ste uzbuđeni zbog toga?“

Jupiter konjukcija Hiron u Ovnu – mart 2023

Najvažniji tranzit Jupitera u Ovnu je Jupiter konjunkcija Hiron. Tačan tranzit se dešava 12. marta 2023. na 14° Ovna.

Jupiter i Hiron se susreću u Ovnu u proseku samo jednom u 50 godina. Ova konjunkcija je posebno važna za ljude rođene sa Hironom u Ovnu, ali će uticati na svakog od nas, u zavisnosti od natalne kuće koju tranzit pokreće.

Jupiter i Hiron imaju mnogo toga zajedničkog. Jupiter vlada Strelcem, kojeg simbolizuje polu-čovek, polu-konj Kentaur. Hiron je i sam Kentaur. I Jupiter i Hiron su povezani sa duhovnošću, učenjem i mentorstvom.

 U konjunkciji sa Hironom dolazi sa mogućnostima za lečenje i rast. Jupiter proširuje kvalitete planete koju dodiruje; kada je Jupiter u konjunkciji sa Hironom, imamo ekspanziju Hironovih tema: integracija tela i duha, holističko lečenje, suočavanje sa našom dvojnom prirodom.

Kada se Jupiter spoji sa Hironom, nudi nam se mogućnost da pronađemo isceljenje integracijom naše dualnosti, tako što ćemo se pomiriti sa različitim delovima sebe koji inače ne ‘funkcionišu’ zajedno.

Svi Hironovi tranziti dolaze sa mogućnošću da zacele duboke rane i pronađu celovitost.

 Ovi tranziti obično dolaze sa takozvanom „krizom isceljenja“, što znači da u početku možemo doživeti pogoršanje simptoma.

Stare rane će se ponovo pojaviti i ponovo ćemo se podsetiti bolnih iskustava koja nismo u potpunosti obrađivali. Međutim, ovo priznanje rane je normalan deo procesa zarastanja.

Ovaj tranzit će nam pomoći da povežemo tačke i vidimo šta je šira slika iza ovih rana, otkrivajući ključnu ulogu koju su one imale za naš rast i razvoj.

Takođe je prilika da izlečimo naše duhovne rane. 

Duboko u sebi, svima nam nedostaje onaj neptunovski osećaj blaženstva i samodovoljnosti koji smo iskusili u majčinoj utrobi, i svi imamo neku vrstu ozlojeđenosti što smo dovedeni na svet. Jupiter u konjunkciji sa Hironom je naša prilika da zacelimo ovu ranu od pucanja i pronađemo dublji smisao našeg postojanja.

Jupiter čini Hiron pristupačnijim, donoseći koherentnost i usklađenost. Kada je Jupiter u konjunkciji sa Hironom, lečenje ne mora da bude tako teško – Jupiter će ukazati na put najmanjeg otpora.

Jupiterov kadrat Pluton – maj 2023

Jupiter u Ovnu kulminira konjukcijom Jupiter-Hiron (mart) što je naša jedinstvena šansa da napravimo proboj, a onda se tranzit završava na veoma visokoj temperaturi sa kvadratom do Plutona.

Tačno kada napušta Ovna i prelazi u Bika, u maju 2023. Jupiter kvadratira Plutonom na 0° Vodolije.

Aspekti na 0° znakova su veoma važni jer govore o važnim novim počecima. Kvadrat Jupiter-Pluton nosi energiju „sve ili ništa“ koja će nas uzdrmati do srži.

Vodolija je kolektivni znak koji simbolizuje društvo sa njegovim normama i konvencijama. Bik su naše lične, individualne vrednosti. Kada su ova dva giganta u suprotnosti, naše lične vrednosti se sukobljavaju sa vrednostima društva.

Kvadrat Jupiter-Pluton će se baviti istim temama kao kvadrat Saturn-Uran 2021-2022, ali će imati potpuno drugačiji pristup.

Ako je kvadrat Saturn-Uran bio spor i frustrirajući, Jupiter kvadrat Pluton je brz i besan. Ovo je vrsta energije „nastavimo sa tim“, „hajde da to uradimo po svaku cenu“.

Kako da najbolje iskoristimo Jupiter u Ovnu?

Sa Jupiterom u Ovnu, prvo želite da postanete svesni prilika koje vam kucaju na vrata i kažete DA onima koje se osećate ispravno. Možda biste želeli da posvetite posebnu pažnju prilikama koje su povezane sa prijateljima, zajednicama i grupama ljudi (Vodolija).

Pripremite se da se suočite sa nekim dubljim istinama o sebi, o tome ko ste na suštinskom nivou. Konjukcija Jupiter-Hiron traži vašu ranjivost i samosaosećanje.

Jupiter u konjunkciji Hiron će vas tada potaknuti da preduzmete odlučnu akciju, kada se Jupiter približi kvadratu sa Plutonom.

Jupiter kvadrat Pluton može biti veliki potres koji će vas osloboditi – ili može biti eksplozija besa, ultimatuma ili vrhunske reakcije koje će povrediti vas i druge.

Uvek imamo izbor. Šta god da se desi u našem životu rezultat je svakog malog koraka i odluke koju donesemo.

Jupiter u Ovnu dolazi sa neverovatnim mogućnostima za rast i samorazvoj.

Ako ste hrabri, verujte svojoj intuiciji i krenete u to, Jupiter u Ovnu može biti taj tranzit na koji se osvrnete i kažete „Ovo sam postao pravi ja“

Jupiter

Јупитер

jupiter u ovnu