Horoskop Za Decembar

Horoskop za decembar 2022

Horoskop za decembar 2022. U decembru 2022. energija se pomera sa promenljive (sezona Strelca, Jupiter u Ribama) na kardinalnu (sezona Jarca, Jupiter u Ovnu).

Promena će biti prilično primetna!

Ako smo posle turbulentne sezone pomračenja odvojili malo vremena da se opustimo i pregrupišemo, u decembru smo spremni za akciju. Ovo je vreme da postavite svoje prioritete.

Sa toliko kardinalnog goriva u vazduhu, možda biste želeli da svoje novogodišnje odluke napišete malo ranije… po mogućnosti pre 29. decembra, kada Merkur kreće retrogradno.

Ali hajde da pogledamo najvažnije tranzite u mesecu:

4. decembar 2022. – Neptun kreće u direktan hod

4. decembra 2022. Neptun kreće direktno na 22° Riba. Ne uzbuđujemo se posebno zbog promene smera Neptuna, ali ovog puta Neptun u direktnom hodu je jako bitan. Zašto?

Retrogradni kvadrat Marsa i retrogradnog Neptuna petlja se sa nama već nedeljama.

Mars je i dalje retrogradan, ali van kvadrata, a sada kada Neptun ide direktno, magla će se konačno podići i moći ćemo da vidimo svet jasnije. Stvari će konačno ponovo imati smisla.

6. decembra 2022. Merkur ulazi u Jarca

Ako ste poslednjih nedelja bili uzbuđeni zbog budućnosti i došli do novih ideja, sada kada je Merkur ušao u Jarca, vreme je za akciju. Koje konkretne korake možete da preduzmete da ove prilično apstraktne ideje pretvorite u liste zadataka koje možete da uradite?

Jarac je najstrateškiji znak zodijaka, a kada je Merkur u Jarcu, naš um će automatski postati više orijentisan 

8. decembar 2022 – pun Mesec u Blizancima

8. decembra 2022. imamo pun Mesec na 16 stepeni Blizanaca. Pun Mesec je tačno u konjunkciji sa retrogradnim Marsom, tako da je ovo prilično “ljuti” pun Mesec. „Ljut“ ne nužno u bukvalnom smislu, jer svi imamo izbor oko načina na koji izražavamo svoju energiju Marsa.

Najverovatnije, pošto je pun Mesec u Blizancima, na našu komunikaciju će uticati Mars. Možemo postati direktni i odlučniji u našim interakcijama sa drugima.

Čak i ako je Mars retrogradan, postoji osećaj nestrpljenja. Imamo jaku želju da izrazimo sebe i svoje gledište. Vladar punog Meseca, Merkur, sada je na početnim stepenima Jarca, tako da ima jaku volju za akciju.

Srećom, pun Mesec je takođe u trigonu sa Saturnom, što nam daje toliko potrebnu dozu discipline i pronicljivosti.

Svi ovi aspekti sugerišu da je ovaj Mesec pun akcije, gde ćemo preduzeti konkretne korake ka promeni onih aspekata našeg života koji nas muče (Pun Mesec u konjunkciji sa retrogradnim Marsom) kako bismo mogli da izgradimo održiviju osnovu za našu budućnost (Merkur u Jarcu, Pun Mesec trigon Saturn).

10. decembra 2022. Venera ulazi u Jarca

  Planeta Venera je ono što volimo i ono što cenimo. Predstavlja ono što osećamo prema stvarima i ljudima.

Kada Venera uđe u Jarca, postajemo mudriji i više strateški razmišljamo o tome šta želimo. Naši standardi rastu.

Jarac je znak koji voli jasnoću, pa ako niste sigurni koje su vaše motivacije i prioriteti, Venera u Jarcu će vam pomoći da to razjasnite. A kada jednom znate šta želite, ništa vas neće sprečiti da to privučete i manifestujete u svom životu.

20. decembar 2022 – Jupiter ulazi u Ovna

Jupiter je već proveo nekoliko meseci u Ovnu, tako da ova energija nije sasvim nova. Međutim, ovoga puta Jupiter je u Ovnu da bi ostao i ispunio svoju misiju.

Jupiter u Ovnu je hrabar i pošten. On je ubeđen da je u pravu i ništa ne može sprečiti Jupitera u Ovnu da krene ka onome u šta veruje. Jupiter u Ovnu vas poziva da budete smeli i hrabri u oblasti vašeg života kojom upravlja Ovan.

Ova energija će uticati na Vas do maja 2023. godine, tako da imate dobra 4 i po meseca da preduzmete svrsishodnu akciju. Obratite pažnju na dan ulaska (i nedelju posle) kada bi trebalo da dobijete više naznaka o konkretnim oblastima života koje zahtevaju pomoć Jupitera.

horoskop za decembar 2022

21. decembar 2022 – Sunce ulazi u Jarca

 Srećan rođendan svim Jarčevima!

Sunce u Jarcu takođe znači da imamo zimski solsticij na severnoj hemisferi i letnji solsticij na južnoj hemisferi.

0° kardinalnih znakova nam daje ogromnu energiju i osećaj pravca. Sada osećamo da možemo da pomeramo planine. Ovo je sjajan trenutak da budete jasni o tome šta želite da postignete.

 

23. decembar 2022 – Mlad Mesec u Jarcu

23. decembra 2022. imamo mlad Mesec na 1° Jarca. Ako želite da osetite ukus Jupitera u Ovnu, mlad Mesec u Jarcu će vam dati prilično intenzivan uvod u njega.

Mlad Mesec u Jarcu je tačno u  kvadratu sa Jupiterom u Ovnu, tako da nema vremena da razmišljate o svom putovanju.

Sada se penjete na planinu i žurite da stignete do vrha! Ponekad je najbolji način da preduzmete akciju i da uskočite pravo u centar stvari.

23. decembar 2022. – Hiron ide direktno

23. decembra 2022. Hiron kreće direktno na 11° Ovna. Kao i kod svake „planete“ koja se sporo kreće, promene pravca su važnije od retrogradnosti same po sebi, i čak važnije od većine tranzita.

Dakle, kada Hiron ide stacionarno retrogradno (jednom godišnje) i stacionarno direktno (takođe samo jednom godišnje, tj. sada), osećamo njegovu energiju snažnije nego ikada.

Ako ste osetljivi na Hiron (i ako se bavite astrologijom, verovatno jeste), stacionarni direktan Hiron će otkriti nešto veoma lično i ranjivo o vama. Nešto zbog čega se ne osećate lako. Ali nešto što će vas na kraju izlečiti ako odlučite da istražite i prihvatite.

29. decembar 2022. – Merkur ide retrogradno

29. decembra 2022. Merkur kreće retrogradno na 24° Jarca.

Retrogradni Merkur ukazuje na ono što u vašem životu treba preispitati, ponovo proceniti. Obratite pažnju na znak Jarca u vašoj natalnoj karti da biste dobili više nagoveštaja o tome šta treba revidirati u vašem životu.

Merkur se okreće direktno 19. januara 2023. na 8° Jarca. Ako imate planete ili uglove između 8-24° Jarca, bićete posebno pod uticajem ovog tranzita.

29. decembar 2022 – Merkur u konjukciji sa Venerom

29. decembra 2022. retrogradni Merkur i Venera susreću se na 24° Jarca.

U roku od nekoliko sati nakon što je postao retrogradan, Merkur se spaja sa Venerom (takođe na 24° Jarca). Ova konjunkcija Merkur-Venera će prilično postaviti ton za ceo retrogradni ciklus Merkura.

U narednim nedeljama, pozvani smo da istražimo ne samo svoje misli, već i emocionalne otiske vezane za te misli. Jarac vlada „sistemima“ tako da je ovaj tranzit prilika za resetovanje mentalnih modela koji su duboko ukorenjeni u našoj psihi.

Kada shvatimo kako naše misli utiču na naša osećanja i obrnuto, možemo doći do korena uzroka naših problema i možemo da preoblikujemo one mentalne i emocionalne modele koji više ne služe našem rastu.

Horoskop Za Decembar

Horoskop za decembar 2022

astropsihologija

jupiter je direktan