horoskop za novembar

Horoskop za novembar

Novembar 2022. je mešavina energije Škorpije, Mesečevih čvorova, Urana i Strelca.

Da biste dobili ideju, samo zamislite zombije na toboganu. Strašno?

Novembar je pomalo zastrašujući – ne nužno na negativan način, ali kada imamo tranzite Škorpije, pomračenja, aktivacije Urana, znamo da nismo spremni za laganu šetnju parkom. Bar ne u prvom delu meseca.

Potpuno pomračenje Meseca u Biku je tačno u konjunkciji sa Uranom. Možete „očekivati neočekivano“, ili drugim rečima, čak ni ne pokušavajte da se pripremite za ono što će doći.

Sredinom meseca energija se menja. Mars stupa u prijateljske odnose sa Saturnom, a Merkur, Venera i zatim Sunce prelaze u Strelca. Svetlo je na kraju tunela!

Ali hajde da pogledamo najvažnije tranzite u mesecu:

3.- 6. novembar 2022. – Venera, Sunce, Merkur u konjukciji sa Južnim čvorom

Prva nedelja u mesecu je teška, mutna i skoro zastrašujuća. Venera, Sunce i Merkur svi su u konjunkciji sa južnim čvorom u Škorpiji. To je mnogo energije Škorpije/Južnog čvora sa kojom se treba nositi!

Ovaj tranzit će ukazati na ono čega treba da se oslobodimo, ali i na one snage i resurse za koje smo možda zaboravili da imamo. Ponekad nas život gura do krajnjih granica da bi nas podsetio koje su to granice, da bi nas podsetio ko smo zaista.

Ko ste vi, iza slojeva identifikacije? Pravi vi ste „sve što ne možete ostaviti iza sebe“ – jedan mali prtljag sa osnovnim stvarima, sa onim što vam je najdraže. Sve ostalo je za jednokratnu upotrebu.

8. novembar 2022. – Potpuno pomračenje Meseca u Biku

8. novembra 2022. imamo pun Mesec i potpuno pomračenje Meseca na 16° Bika. Reći da je ovo pomračenje intenzivno je potcenjivanje. Pomračenje je u konjunkciji sa Uranom (na 16° Bika), nasuprot Merkuru (na 15° Škorpije) i kvadratu sa Saturnom (na 18° Vodolije).

Pomračenje može doneti neke neočekivane potrese i razvoj događaja, a Saturn na vrhu T-kvadrata će stvari učiniti stvarnim.

Ovo je pomračenje severnog čvora koje će nas u početku uzdrmati do srži, ali će nam na kraju otvoriti nove mogućnosti i realnosti. Šta god da se desi je zarad našeg rasta i razvoja.

Neće svi biti direktno pogođeni pomračenjem, ali ako imate planete ili uglove između 15°-19° u fiksnim znacima (Bik, Lav, Škorpija, Vodolija), pomračenje će vam direktno govoriti.

8. novembar 2022 – Sunce u konjunkciji sa Merkurom i suprotstavljeno Uranu

8. novembra 2022. Sunce je u konjukciji sa Merkurom na 16° Škorpije.

Konjukcije Sunca i Merkura su uvek važne, ali pošto se ova dešava tačno u vreme pomračenja, a nalazi se tačno nasuprot Urana, doći će sa posebno važnim vestima, uvidima i otkrićima.

Merkur je u Škorpiji, znak tajni i istraživanja. Neke neočekivane ili čak šokantne vesti mogu izaći na videlo.

Na ličnom nivou, možete postati svesni nečega što će potpuno promeniti vašu percepciju stvarnosti. Alternativno, možete pronaći rešenje za problem ili sagledati stvari iz potpuno novog ugla.

16-17 novembar 2022 – Venera i Merkur ulaze u Strelca

16. i 17. novembra Venera i Merkur napuštaju Škorpiju i ulaze u Strelca.

Teška zavesa se konačno podiže i sada možemo videti svetlost. Venera i Merkur menjaju znakove skoro u isto vreme – to je prilična promena.

Škorpija i Strelac su veoma različite energije. Škorpija voli da kopa po blatu – dok je Strelac onaj osećaj olakšanja i optimizma koji se ulivamo kada se nađemo na drugoj strani iskušenja. Da, uspeli smo!

21. novembar 2022. – Merkur u konjukciji sa Venerom u Strelcu

21. novembra 2022. Merkur je u konjunkciji sa Venerom na 7° Strelca.

Merkur u konjunkciji sa Venerom je povoljan tranzit koji će doneti osećaj ekspanzije, optimizma i zahvalnosti u naše živote. Lakše ćemo videti dobro u sebi i drugima.

Možda smo takođe zainteresovani da istražujemo nove horizonte, idemo u avanturu ili da se upustimo u novu oblast učenja.

22. novembra 2022. Sunce ulazi u Strelca. Srećan rođendan svim Strelčevima! Ovo je ono doba godine kada se svi osećaju bolje i optimističnije.

23. novembar 2022 – Mlad Mesec u Strelcu

23. novembra 2022. imamo mlad Mesec na 1° Strelca.

Ovo je fantastični mlad Mesec koji je u trigonu sa vladarem, Jupiterom. Jupiter se okreće direktno tačno u vreme mladog Meseca što je posebno povoljno.

U vazduhu se oseća optimizam i zamah napred. Odavno nismo imali tako lepu lunaciju… obavezno je iskoristite.

23. novembar 2022. – Jupiter kreće u direktan hod
23. novembra 2022. Jupiter kreće direktno na 28° Riba.

Direktan Jupiter, zajedno sa povoljnim mladim mesecom, čine ovaj period radosnim i ispunjenim zahvalnošću.

Jupiter koji se okreće direktno pod snopovima mladog Meseca podsetiće nas da je svet zaista naše ogledalo i da možemo ponovo da kreiramo svoju stvarnost svakog dana.

Više tekstova pročitajte ovde

Horoskop za oktobar