Horoskop za oktobar

Horoskop za oktobar

Horoskop za oktobar. Oktobar 2022. ima sve: pomračenje Sunca, retrogradni Mars i rekord od 4 planete koje menjaju pravac. 

Ako ovo nije bilo dovoljno, kvadrat Saturn-Uran je u najužem krugu ovog meseca (manje od 1 stepen). Saturn u kvadratu Urana je beskompromisna energija visokog trenja koja s jedne strane podstiče promene (Uran), a sa druge se opire (Saturn).

U oktobru nas očekuje mnogo preokreta, kao i sudbonosnih događaja koji će nas pokrenuti na novi put.

Ključna reč za oktobar 2022? Intenzitet.

Ali hajde da pogledamo najvažnije astrološke događaje u mesecu:

 

2. oktobar 2022. – Merkur ide direktno

2. oktobra 2022. Merkur ide direktno na 24° Device. Normalno, Merkur direkt je razlog za slavlje. Stvari konačno počinju da se razjašnjavaju, zar ne?

Ne sasvim. Merkur je nasuprot Neptuna i kvadrata sa Marsom. Merkur u kvadratu Marsa daje nam snažan podsticaj da krenemo napred. U isto vreme, Merkur je nasuprot Neptuna, tako da ne možemo da vidimo kuda idemo.

Dobra metafora za ovu stanicu Merkur je hodanje sa povezom preko očiju. Jedna od prednosti vezanih očiju je to što nas više ne ometa ‘buka’ – i tada možemo da je podesimo i slušamo.

 

9. oktobar 2022 – Pun Mesec u Ovnu

9. oktobra 2022. imamo pun mesec na 16° Ovna.

Pun Mesec je u konjunkciji sa Hironom i nalazi se nasuprot Venere. Ovo je emocionalno nabijen Pun Mesec koji će razotkriti naše najdublje rane. Venera, koja se nalazi u Vagi, je tu da nas podrži u procesu lečenja.

 

9. oktobar 2022 – Pluton ide direktno

9. oktobra 2022. Pluton ide direktno na 26° Jarca. Kada spoljna planeta poput Plutona promeni pravac, njena energija je jača nego inače.

9. oktobra (plus minus 2 dana) Plutonska energija će biti na svom vrhuncu. Tada možemo očekivati intenzivne misli, osećanja i događaje koji će nas pokrenuti na suštinskom nivou.

Plutonovi tranziti su katarzični i pročišćavajući – traže od nas da uklonimo ono što nije u skladu, kako bismo mogli da stvorimo prostor za rast novog života.

 

11. oktobar 2022 – Merkur ulazi u Vagu

11. oktobra 2022. Merkur ponovo ulazi u Vagu, tehnički uklanjajući opoziciju sa Neptunom.

Stvari konačno postaju jasnije. Merkur je još nekoliko dana u senci (do 17. oktobra), ali većina nas će doživeti osećaj jasnoće i olakšanja  odmah.

 

22. oktobar 2022. – Venera u konjukciji sa Suncem

22. oktobra 2022. Venera je u konjukciji sa Suncem na 29° Vage.

Sada smo u sredini ciklusa Sunce-Venera. Čak i ako je ovo konjunkcija, tranzit se oseća kao „pun Mesec“ Venere. Tada će se ostvariti inicijative ili namere koje smo postavili još u januaru (kada je Venera započela novi ciklus).

Pošto se konjunkcija dešava u znaku veze, Venera u konjukciji sa Suncem verovatno će doneti važne događaje u vezama.

23. oktobar 2022. – Sunce ulazi u Škorpiju
23. oktobra 2022. Sunce ulazi u znak Škorpije. Srećan rođendan svim Škorpijama!

Ako niste Škorpija, ovo je doba godine kada ste pozvani da obučete svoj sablasni kostim za Noć veštica i iskusite kako je biti Škorpija.

 

23. oktobar 2022. – Venera ulazi u Škorpiju

23. oktobra 2022. Venera napušta svoj matični znak, Vagu i ulazi u Škorpiju.

Škorpijom vladaju Mars i Pluton, tako da kada je Venera u Škorpiji sve stvari „Venera“ postaju strastvenije i intenzivnije. Venera u Škorpiji je najbolje vreme u godini da pronađemo ono što zaista želimo.

Upozorenje: privlačnost da živimo život na vrhuncu intenziteta je trenutno veoma jaka i može pomutiti naše rasuđivanje. Šta god da radite, zapitajte se: da li delujem iz mesta emocionalne iskrenosti, ili iz ogorčenosti, ili da bih održao moć?

 

23. oktobar 2022. – Saturn ide direktno

23. oktobra 2022. Saturn ide direktno na 18° Vodolije.

Sve stanice Saturna (i sve planetarne stanice) su važne, ali ova će biti posebno intenzivna. To je zato što je Saturn sada skoro tačno u kvadratu sa Uranom. Ovo je vrsta energije lonca pod pritiskom koja zahteva oslobađanje.

Kada Saturn promeni pravac, možemo iznenada (Uran) promeniti mišljenje o pravcu delovanja.

Saturn i Uran su kolektivne energije, tako da ćemo tu energiju najverovatnije iskusiti na kolektivnom nivou. Ako imate planete ili uglove oko 18° u fiksnim znacima (Bik, Lav, Škorpija, Vodolija) ovaj tranzit će uticati na vas na ličnom nivou.

 

25. oktobar 2022. – Pomračenje Sunca u znaku Škorpije

25. oktobra 2022. imamo pomračenje Sunca na 2° Škorpije.

Ovo je delimično pomračenje Sunca koje će biti vidljivo iz Evrope i Azije. Ovo je takođe pomračenje južnog čvora, tako da se bavi karmičkim, sudbinskim novim počecima.

Solarne pomračenja južnog čvora često dolaze sa završetkom praćenim novim početkom. Pomračenje Sunca je tačno u konjunkciji sa Venerom, što ukazuje na ponovno rođenje srca koje će nas postaviti na potpuno novi put.

 

28. oktobar 2022 – Jupiter ponovo ulazi u Ribe

28. oktobra retrogradni Jupiter ponovo ulazi u Ribe.

Jupiter je bio u Ribama od maja do jula 2021, a zatim ponovo od januara 2022 do maja 2022. Jupiter je u Ribama provodio samo 3-4 meseca, tako da nije imao priliku da svoje projekte dovede do kraja.

Treća sreća? Jupiter će biti u Ribama do 21. decembra 2022. Ovo je naša poslednja šansa da završimo ono što smo započeli u sektoru našeg života kojim vladaju Ribe.

 

29. oktobar 2022 – Merkur ulazi u Škorpiju

Merkur ulazi u znak Škorpije 29. oktobra 2022. U Škorpiji, Merkur traži smislene diskusije i smislene veze.

Ovo nije vreme za ćaskanje ili površnu komunikaciju. Merkur u Škorpiji je odličan tranzit da vodimo iskrene razgovore (sa sobom i drugima), radimo terapiju i dođemo do dna naših obrazaca razmišljanja.

 

31. oktobar 2022 – Mars ide retrogradno

31. oktobra 2022. Mars ide retrogradno na 25° Blizanaca.

Retrogradni Mars (31. oktobar 2022. – 12. januar 2023.) jedan je od najvažnijih tranzita u godini.

Znate onu izreku, „vežite pojas“, što znači pripremite se za intenzivnu, neravnu vožnju. Kada Mars krene retrogradno u Blizancima, zaista želimo da vežemo taj pojas. Napisaću opširan izveštaj o retrogradnom Marsu u Blizancima bliže datumu.

astrologija