horoskop za jul

Horoskop za jul

Jul 2022. je jedan od najvažnijih meseci u godini.

Tranzit zvezda u julu 2022. je severni čvor u konjunkciji sa Uranom u Biku.

Severni čvor i Uran se susreću samo svakih 15 godina, tako da će konjunkcija uticati na nas narednih 15 godina.

Severni čvor ima efekat primene, tako da ćemo biti svedoci pojačanja uranskih tema: prodora, potresa, inovacija i neočekivanog razvoja tehnologije, grupa ljudi i zajednica, finansijskih sistema, resursa i berze.

Čak i ako se ništa ne desi na dan tranzita, ova konjunkcija će pokrenuti niz događaja koji će uticati na nas u godinama koje dolaze.

Na individualnom nivou, konjunkcija će se doživeti kao povlačenje da živimo svoj život prema sopstvenim uslovima. Možemo otkriti resurse i talente za koje nismo znali da ih imamo, ili se konačno možemo osloboditi traume ili ponašanja koje crpe energiju koje nas sabotira godinama.

Ali hajde da pogledamo najvažnije tranzite u mesecu:

2. jul 2022 – Mars kvadrat Pluton

Julske zvezde su veoma intenzivne. 2. jula Mars (na 27° Ovna) u kvadratu sa Plutonom u Jarcu.

Mars je planeta akcije – tako idemo za onim što želimo. Pluton je viša oktava Marsa i predstavlja kolektivnu volju. Kada se to dvoje sukobe, postoji tenzija između onoga što želimo i onoga što je realno moguće.

Mars ne prihvata ne kao odgovor, ali Pluton će pritisnuti sva naša dugmad, pokazujući nam da ne možemo jednostavno imati sve. Da li da se trudimo više, ili da se predamo i prihvatimo da postoje stvari koje jednostavno ne možemo imati?

Kada je Mars kvadrat Pluton, odgovor je uvek u sredini – da, ne želimo da odustanemo od onoga što želimo. Ali sa druge strane želimo da saznamo koja su ograničenja, gde treba proceniti naše stare pristupe.

5. jul 2022 – Mars ulazi u Bika

5. jula 2022. Mars ulazi u Bika. Uobičajeno, Mars u Biku je miran i stabilan UKOLIKO se ne izaziva.

A pošto će Mars spojiti i severni čvor i Uran krajem meseca, verovatno ćemo iskusiti nepredvidivu stranu Marsa u Biku. U svakom od nas će se probuditi.

13. jul 2022 – Pun Mesec u Jarcu

13. jula 2022. imamo pun Mesec na 21° Jarca. Pun Mesec je u konjunkciji sa Plutonom, nasuprot Merkuru, trigon Uran i kvadrat Hiron.

Čak i ako Mesec u Jarcu normalno kontroliše svoje emocije, u ovom konkretnom punom Mesecu raspoloženje je na vrhuncu. Možda ćemo se više svađati, pričati više nego što bi trebalo, ili se ponašati na osnovu naših povređenih osećanja.

Kao i kod svake lunacije Jarca, veliko pitanje je “šta pokušavamo da postignemo?”