pun mesec u strelcu

Pun Mesec u Strelcu

Pun Mesec u Strelcu 14. juna 2022. je u kvadratu sa Neptunom i sekstilu sa Saturnom, što postavlja važna pitanja o tome šta je stvarno, a šta nije.

Pun Mesec u Strelcu – Šta je stvarno?  

Fatamorgana i druge optičke iluzije nas zaista navode da dovodimo u pitanje pojam stvarnosti.

Svet kakav vidimo kroz svoja čula samo je odraz specifične fizike našeg okruženja. Ako bismo iz bilo kog razloga imali hladan vazduh iznad površine, a sloj toplijeg na vrhu, onda će svuda biti fatamorgana. Svi bismo pomislili da smo poludeli ili da su vanzemaljci došli.

Nije da fatamorgana nije stvarna.

Odraz okrenutog čamca ili obale zasnovan je na senzornim informacijama koje su 100% stvarne – samo se pojavljuju na mestu gde ne bi trebalo.

Zanimljivo je da su mnoga kopna ili ostrva otkrivena „zahvaljujući” fatamorganama. Mornari bi, na primer, „videli“ obalu, plovili bi u pravcu gde inače ne bi, da bi na kraju otkrili nešto potpuno novo.

Pun Mesec u Strelcu i Neptun

Tako funkcioniše i Neptun.

Neptun izokreće „stvarnost“ i ovo uvrtanje nam pomaže da „vidimo“ stvari iz drugačije perspektive. U početku se može činiti da su Neptunovi obrti stvarnosti potpuno nasumični.

Neptun je sve samo ne slučajan. Univerzum ima geometriju i međusobnu povezanost koja je toliko složena da je teško shvatiti smisao našim umom Merkura.

Naš um Merkura je dizajniran prema Zemljinoj fizici i može da dekodira samo informacije koje su direktan odraz Zemljine fizike. Zato ne vidimo fatamorgane kada imamo hladan vazduh na toplom, jer je to naša svakodnevna realnost.

Neptun „udari“ kada više ne možemo da pronađemo odgovore koristeći „logiku“ ili naš Merkur. Kada stvari više nemaju smisla, kada smo zaglavljeni, tada nam je potrebna Neptunova intervencija.

Neptun deluje prvenstveno kroz snove i intuiciju.

Kada sanjamo, naizgled nepovezane informacije, mentalni ili emocionalni otisci iz naše prošlosti se preuređuju, pokazujući nam suptilne veze koje nam zauzvrat pomažu da obradimo informacije i pronađemo rešenja koja nismo mogli da pronađemo u budnom stanju.

Pun Mesec u Strelcu – aspekti

Pun Mesec u Strelcu 14. juna 2022. je kvadrat sa Neptunom, pozivajući nas da obratimo pažnju na Fatamorgana napolju.

Da bi stvari bile još „lakše“ za nas, vladar punog meseca, Jupiter je neaspektovan.

Jupiter je naš referentni model, za šta verujemo da je istinit – jer je isproban i testiran. Ako smo na autoputu, ne dovodimo u pitanje saobraćajne znakove – znamo da je neko uradio posao tako da možemo da pratimo pouzdan put.

Jedan od razloga zašto je Jupiter veliki dobrotvor u astrologiji je taj što je život lak kada znamo da postoje stvari na koje možemo da se oslonimo, kada znamo da ne moramo da brinemo da ćemo odvesti u jamu.

Dakle, šta se dešava kada je Jupiter bez aspekta?

Kada je Jupiter, naš referentni model, bez aspekta, osećamo se kao da smo izgubili kompas. Nismo više na autoputu – mi smo na moru ili u pustinji, bez mape. Ne znamo da li da skrenemo desno ili levo.

Ali to je upravo magični trenutak kada se dogodi neptunska Fatamorgana. Neptun nam pokazuje samo one znakove koje treba da sledimo zarad našeg rasta i evolucije. Neptun nam pokazuje samo znakove koje smo spremni da vidimo – kada nas ne ometaju Jupiterijanske „stvarnosti“.

Naravno, proces može biti izuzetno zbunjujući.

Čini se da sve što smo znali da je istina više nema smisla. Možda se osećamo izgubljeno i nasukano. Ali to je zato što nam naši stari mentalni modeli, naša stara verovanja više ne služe.

Potreban je novi pristup.

Neptun u kvadratu na pun mesec će nam pokazati da postoji način – drugačiji način – da krenemo napred u našim životima. U punom mesecu dozvolite radoznalom duhu Strelca da vas vodi u pronalaženju različitih odgovora na neobičnim mestima.

Venera u konjunkciji sa Uranom i severnim čvorom u Biku podseća nas da kada poštujemo svoje srce, ceo univerzum se zaverava da to i ostvari. Baš kao u Alhemičaru Paola Koela, naše srce je naš jedini pravi kompas – i vodiće nas u neplodnim pustinjama i olujnim morima da pronađemo naše najveće blago.

Može se pojaviti osećaj sumnje u sebe, pošto je Mars u konjunkciji Hiron u Ovnu. Možete se zapitati „Ko sam ja da ovo zaslužujem?“.

Ovo je veoma važno pitanje.

Ali umesto da se fokusiramo na „(…) da zaslužim ovo“, šta ako bismo se fokusirali na „Ko sam ja“, ili još bolje, na „Ja sam“?

Ako postoji nešto što je nepobitno, čak i po standardima Neptuna, to je „vi jeste“. Vi ste ovde – i ovde ste sa razlogom.

Shvatite ova neprijatna osećanja neadekvatnosti kao priliku da razumete sebe na dubljem nivou. Ako ništa nije u redu s tobom – niti sa tvojim  potrebama i željama, jedini razlog zašto ih još uvek niste postigli je nedostatak samospoznaje.

Sabijski simbol punog meseca u Strelcu je „Plava ptica koja sedi na kapiji kolibe“. 

„Dobijamo šta god zaslužimo. Naša vrednost je uvek nagrađena – a nagrade su uvek prikladne i poštene. Ako imamo sreću da vidimo plavu pticu na pragu svog mesta stanovanja, to je zato što to zaslužujemo. Ova mudrost je temelj svake mudrosti – dobijamo ono što zaslužujemo.”