mars u ovnu

Mars u Ovnu

25. maja 2022. Mars ulazi u Ovna, u znak njegovog prebivališta. Ako ste se u poslednje vreme osećali loše, ovo će se sada promeniti.

Ovan je prvi znak zodijaka, a Mars je vladajuća planeta Ovna. Mars ostavlja za sobom mutne vode Riba i ulazi u Ovna, pokrećući dvogodišnje herojsko putovanje hrabrosti i osnaživanja.
Ključna reč je „hrabrost“. Mars u Ovnu nije neporaženi šampion u boksu. On ne izlazi u svet zato što je jak, izlazi zato što samo ‘zna’ da je došlo vreme.

Mars – Psihologija hrabrosti!

Depresija, odlaganje, anksioznost i mnoga druga pitanja mogu se pratiti do neintegrisanog Marsa; može se pratiti do naše nesposobnosti da izađemo u svet da postanemo ranjivi, da dobijemo povratne informacije.
Mars je prva planeta koja je napravila pun krug oko Sunca (kao što se vidi sa Zemlje). Merkur i Venera nikada ne izlaze van granica Sunca. Mars je prva planeta koja je izašla da se bori protiv čudovišta. Da osvoji neistraženu teritoriju. Rizici su veliki, ali i nagrade.
Znamo da imamo „problem sa Marsom“ kada govorimo o „mojim mislima“ (Merkur), „mojim osećanjima“ (Venera), ali ne postoji stvarna akcija koja bi ih pratila.
Zašto? Jer preduzeti akciju, izaći tamo znači prihvatiti povratne informacije. To znači odbijanje. To znači da ćemo možda morati da izvršimo neka prilagođavanja.
Ljudi koji ne mogu da prihvate povratne informacije propuštaju prilike za rast, ostajući zaglavljeni u ciklusu neaktivnosti i odlaganja.
Bolje rutine i rituali neće rešiti problem odugovlačenja, jer je pravi problem psihološki: strah od povratnih informacija, strah od promene statusa kvo, strah od iskakanja iz našeg balona.
Ljudi, kompanije, organizacije, vlade – svi pate od nedostatka hrabre energije Marsa. Da li ste primetili da kada radite jedan na jedan sa nekim, obavite važniju kupovinu ili završite onlajn kurs, koliko retko se od vas traži da popunite anketu ili date povratne informacije?
Nije da te ljude ili pružaoce usluga nije briga. Većina njih radi. Ali strah od saznanja šta ne funkcioniše nadmašuje sve ostalo.
Protiv-otrov za strah – hrabrost – jedna je od najvažnijih životnih veština i može napraviti ogromnu razliku u našem kvalitetu života.

Mars u Ovnu – hrabrost za delovanje!

A to je upravo ono što je svrha Marsa. Da nam da hrabrosti da delujemo.
Mars je u prebivalištu u Ovnu, prvom znaku zodijaka. U Ovnu, Mars radi ono što najbolje zna: stavlja se tamo i preduzima akciju.
Kada je Mars u drugim znacima, lako nalazimo razloge da ne preduzmemo akciju.
Mars u Biku? „Traje predugo“. Mars u Blizancima? „Ne mogu da se fokusiram“. Mars u Raku? „Šta ako to povređuje osećanja drugih ljudi?“ Mars u Lavu?” Šta ako napravim budalu od sebe?”. Mars u Devici? „Šta ako nije savršeno?”. Mars u Vagi? “To bi bilo previše bezobzirno”.
Ako Mars u drugim znacima može previše da zakomplikuje stvari, snaga Marsa u Ovnu je upravo njegovo neiskustvo. On nema ništa osim svog nagona, strasti i instinkta da ga vodi.
Kada je Mars u Ovnu, mi se prirodno povezujemo sa onim delom naše psihe koji je spreman za akciju.

Mars u Ovnu – 25. maj – 5. jul 2022.

Od 25. maja svi imamo priliku da utelotvorimo Mars u hrabrosti Ovna u svoje živote. Mars će biti u Ovnu otprilike 6 nedelja, do 5. jula 2022.
Poslednji put kada je Mars bio u Ovnu (jul-decembar 2020), je otišao retrogradno, provodeći 6 meseci u znaku. Neke teme koje su se pojavile tada mogu se ponovo pojaviti sada. I ovog puta oko Marsa neće biti 6 meseci u Ovnu, već samo 6 nedelja. Još jedan razlog više da preduzmete akciju.
Preduzeti akciju ne znači nužno biti preterano hrabar. Ne moramo da napustimo posao ili da počnemo da se bežimo po svetu. Možemo preduzeti akciju na mnogo suptilnije načine.
Da biste saznali koja vrsta akcije je prikladna, samo želite da se uključite u onaj deo sebe koji je živ, inspirisan i motivisan.
Ako želimo da živimo autentičniji, ispunjeniji život, prvi korak je povezivanje sa našim Marsom u Ovnu, hrabrošću.