Sunce konjukcija Merkur

Sunce konjukcija Merkur

21. maja 2022. Sunce je u konjukciji sa Merkurom na 0° Blizanaca.
Konjukcije Sunce-Merkur (kada je Merkur retrogradan) označavaju početak novog ciklusa Merkura.

Ovaj ciklus Merkura se dešava na 0° Blizanaca, tako da je posebno moćan.
0° bilo kog znaka je veoma moćan stepen, jer nosi sirovu, novu početnu energiju. A 0° Blizanaca je možda najvažniji stepen za Merkur pošto Merkur vlada Blizancima.
Ako imate na umu bilo kakve projekte Merkura (pisanje, komunikacija, putovanja, društveni mediji), ovo je zaista izuzetna nebeska prilika da ih pokrenete.
Vreme je za početak novog projekta
Kao što Mesec ima cikluse, tako i Merkur ima cikluse. Svake godine imamo otprilike 3 Merkurova ciklusa. Merkurov ciklus traje otprilike 116 dana.
Retrogradni Merkur u konjukciji sa Suncem je sličan mladom Mesecu i vreme je da počnete nešto novo.
Ako su mladi Meseci (Mesec u konjukciji sa Suncem) odlični za početak aktivnosti koju možete da završite za mesec dana (ili jedan lunarni ciklus)
… ako su Jupiterovi ciklusi (Jupiter u konjunkciji sa Suncem, dešava se jednom godišnje) odlični za pokretanje cilja koji možete završiti za godinu dana… (jedan Jupiterov ciklus)
… Merkurovi ciklusi su odlični za započinjanje projekata koje možete završiti za 4 meseca.
Trajanje ciklusa (približno 4 meseca) je idealno za početak i završetak projekata.

Četiri faze Merkurovog ciklusa

Postoje četiri Merkurove „faze“ u ciklusu Merkura:

Faza I 

Posmatranje i uvid: 21. maj 2022. – 3. jun 2022.
Faza I počinje u inferiornoj konjunkciji Merkura sa Suncem i traje sve dok se Merkur ne okrene direktno
U ovoj fazi, Merkur dobija jasan osećaj svrhe, zahvaljujući susretu sa Suncem. U ovoj fazi može doći do iznenadne jasnoće. Možete smisliti nove ideje ili pronaći nove načine za obavljanje stvari.
I iako faza I nije nužno vreme za preduzimanje akcija (želite da sačekate fazu II, kada Merkur ide direktno), ovo je odlično vreme za pripremni rad. Na primer, ako planirate da napišete e-knjigu, ovo je sjajan trenutak da dobijete inspiraciju, razmislite o idejama i odlučite o temi.

Faza II 

 Prototip i testiranje: 4. jun 2022. – 16. jul 2022.
Od Merkura direktno do Merkurove superiorne konjunkcije sa Suncem
Merkur je sada u najvećoj brzini – tada smo sposobni za intenzivan mentalni rad. Ovo je dobra faza za početak i rad na ispunjavanju inicijative koju ste započeli u prvoj fazi.
Faza II je dobro vreme da postanete kreativni i testirate različite elemente vašeg plana. Stavite kapu za kreatore i isprobajte različite pristupe. Ako uzmemo naš primer pisanja e-knjiga, ovo je vreme da izbacujemo ideje iz ruke u papir i da uradimo većinu pisanja.

Faza III 

Oživite: 17. jul 2022. – 9. septembar 2022.
Od Merkurove superiorne konjunkcije dok Merkur ne postane retrogradan
Superiorna konjunkcija Merkura sa Suncem označava fazu kulminacije. Uzmite ono što ste započeli u Fazi I i „prototipovali“ i „testirali“ u Fazi II. Vaš projekat sada konačno može da dobije oblik i materijalizuje.
Merkur sada dobija „proveru stvarnosti“ od Sunca, koje se ponaša kao kustos i sintetiše dobre delove koji su proizvedeni u prethodnim fazama.
Sada je vreme da „živite“ sa svojim projektom. U našem primeru pisanja, sada možete da uredite i objavite svoju knjigu.

Faza IV 

 Analiza: 10. septembar 2022. – 22. septembar 2022.
Od retrogradne stanice Merkur do inferiorne konjukcije Merkura sa Suncem
Merkurova četvrta faza je kontemplativna i introspektivna.
Ova poslednja faza je dobar trenutak da „analizirate“ šta ste uradili u prve tri faze i vidite kako ishod može dovesti do još boljeg ishoda, koji će biti pokrenut u sledećem ciklusu Merkura.
Vaša e-knjiga je sada objavljena – ovo je vreme da pregledate šta je uspelo, a šta nije, u pripremi za vaš sledeći projekat pisanja.
Živini ciklusi traju skoro 4 meseca. Poznato je da je idealan rok za projekat od 3 do 4 meseca. Ovo je dovoljno vremena da se udubite u temu, istražite, testirate i napravite, a zatim analizirate svoje rezultate.
Sve što prelazi 4 meseca gubi zamah ili postaje tačka.2 verzija prethodnog projekta.
Želite da zadržite svoje projekte u ovom vremenskom okviru. Da li imate cilj za koji je potrebno više od 4 meseca da se postigne? Veliki projekti su neodoljivi i to je razlog zašto ih ne završimo. Rešenje je da jednostavno podelite svoj projekat na 4-mesečne mini projekte.

Sunce u astrologiji

Astropsihologija