pomračenje meseca

Pomračenje Meseca

16. maja 2022. imamo pun Mesec i potpuno pomračenje Meseca u znaku Škorpije.

Ovo je ono doba godine kada se Sunce u Biku poravna sa Mesecom u Škorpiji, a mi imamo Pun Mesec u Škorpiji.

Pošto ove godine imamo i lunarne čvorove na osi Bik/Škorpija, ovo nije naš redovni pun Mesec u Škorpiji. Ovo je pomračenje Meseca!

Bik i Škorpija su “najfiksniji” znaci zodijaka.

Postoji nešto u vezi Bika i Škorpije – njihova odanost, njihova odlučnost, njihova posvećenost – zbog čega svi drugi znakovi izgledaju pomalo “mlako”. Oni se sa žestokom odlučnošću drže onoga što im je važno.

Za razliku od kardinalnih znakova koji pokreću stvari, i za razliku od promenljivih znakova koji stvari završavaju, uloga Bika i Škorpije je da očuvaju status kvo i nateraju da stvari funkcionišu, po svaku cenu.

Bez Bika i Škorpije, ništa vredno nikada ne bi bilo izgrađeno, niti sačuvano.

Pun Mesec u Škorpiji će nas podsetiti na ovu osnovnu istinu i nateraće nas da cenimo one delove nas koji su žestoki, odani i posvećeni.

Ali eclipsa dolazi sa suptilnim obrtom. „Suptilno“ jer je Neptun umešan.

Možemo da ispunimo naš plan Škorpije – i da i dalje budemo lojalni, odlučni i posvećeni – bez pridržavanja istog pristupa, bez hodanja istim putem kojim smo uvek išli.

Pun Mesec i potpuno pomračenje Meseca u Škorpiji – kada sudbina zove!

Sva pomračenja imaju sudbinski osećaj – a ovo pomračenje Meseca još više. Zašto?

 Ovo je potpuno pomračenje, a potpuna pomračenja su najintenzivnija vrsta pomračenja koja menjaju život. Kada imamo potpuno pomračenje Meseca, Mesec je veoma blizu jednog od čvorova.

Ako delimično pomračenje može da prođe neprimećeno na nebu, potpuno pomračenje nikada ne prođe nezapaženo – barem u oblasti pokrivenosti.

Kada imamo potpuno pomračenje Sunca, Sunce nestaje tokom dana i sve pada u mrak. Kada imamo potpuno pomračenje Meseca, Mesec postaje krvavo crven i to je nemoguće ignorisati.

Potpuna pomračenja su toliko jedinstvena, tako izuzetna, da zahtevaju našu punu pažnju. 

Potpuna pomračenja su pozivi za buđenje. „Obrati pažnju, ili inače“.

Ovo je pomračenje južnog čvora – za razliku od pomračenja severnog čvora koje dolaze sa mogućnostima i novim razvojem – pomračenja južnog čvora se bave posledicama prošlih akcija.

Neka pomračenja južnog čvora mogu doći sa gubicima, druga sa dostignućima. Kada imamo pomračenje južnog čvora, vreme je za isplatu. Poglavlje našeg života dostiže vrhunac – vreme je ili da ga zatvorimo, ili da ga transformišemo.

Potpuno pomračenje Meseca u Škorpiji pravi aspekte sa svim sporim planetama: U kvadratu je sa Saturnom, u trigonu sa Neptunom i Jupiterom, sekstil Pluton i opozicija Uran.

Spoljne planete nose kolektivnu energiju, a kada pomračenje pravi aspekte sa spoljnim planetama, najbolji pristup je prepuštanje većim silama koje su van naše kontrole.

 Na kraju, pomračenja svih vrsta su vremena usklađivanja – njihov cilj je da nas podsete na svrhu našeg života. Ako smo na svom putu, eklipsa će doći sa novim mogućnostima (pomračenja severnog čvora) ili opipljivim isplatama (pomračenja južnog čvora).

Ako nismo na svom putu, eklipse će „napraviti“ niz događaja ili promena načina razmišljanja koji će nam pomoći da se vratimo na pravi put.

Jedno je sigurno, kada imamo pomračenje, posebno potpuno pomračenje, sudbina zove. Šta god da se desi u ovom pomračenju, trebalo je da bude!

Pun Mesec i potpuno pomračenje Meseca u Škorpiji – aspekti

Pun Mesec i potpuno pomračenje Meseca su na 25° Škorpije. Pomračenje ima tesan kvadrat sa Saturnom na 24° Vodolije. Pomračenje je takođe u trigonu sa Marsom i Neptunom, oba na 23° Riba.

Saturnovi kvadrati obično dolaze sa izazovima i ograničenjima.

Međutim, pošto je Mars, vladar punog Meseca, u konjunkciji sa Neptunom, Velikim rastvaračem, možda ćemo manje obraćati pažnju na Saturn i umesto toga duboko zaroniti u Neptunove vode.

Sa Marsom u konjunkciji sa Neptunom, Univerzum govori: „Nenasilno se probijajte. Slušajte suptilne poruke. Pronađite višu svrhu za svoje postupke.”

Pun Mesec i potpuno pomračenje Meseca u Škorpiji – kako će to uticati na vas?

U Pomračenju zaista imamo priliku da pronađemo Neptunovo iskupljenje uprkos, ili možda zahvaljujući Saturnovskim preprekama na putu.

Neptun će doneti malo kretanja u teške, mirne vode Škorpije, pozivajući nas da budemo malo otvoreniji, malo fleksibilniji.

Ovo su neka pitanja koja će pokrenuti pomračenje:

Gde sam zaglavljen u Škorpionskoj maničnoj odlučnosti?
Gde da primenim pristup „crno na belo“, „sve ili ništa“, „na moj put ili autoput“, „pobeda po svaku cenu“?
Da li postoje načini da se opustim? Zauzeti drugačiji pristup? Slušate li suptilna uputstva? Da li su stvari drugačije?
Pomračenje će posebno uticati na vas ako imate lične planete ili uglove između 23°-27° u fiksnim znacima (Bik, Lav, Škorpija ili Vodolija).

Čak i ako nemate nijednu planetu unutar ovih stepeni, pomračenje će pasti u određeno područje vaše karte (kuća u kojoj imate 25° Škorpije), naglašavajući teme povezane sa tom oblasti vašeg života.

Pomračenje Meseca biće vidljivo u južnoj i zapadnoj Evropi, južnoj i zapadnoj Aziji, Africi, Južnoj Americi i većem delu SAD.