jupiter u ovnu

Jupiter u Ovnu

11. maja 2022. Jupiter je ušao u znak Ovna. Ovo je nesumnjivo jedan od najvažnijih tranzita godine.

Jupiter u Ovnu je veliki i hrabar. Ovo nije uobičajena Ovnovska vrsta energije “samo uradi to”, ovo je “hajde da uradimo to VELIKO” vrsta energije.

A šta znači Ovan?

 

Ključne reči Ovna su akcija, inicijativa, smelost, odlučnost, zauzimanje stava, osluškivanje našeg pulsa, dovođenje stvari u postojanje, stvaranje novih stvari.

Ovan je prvi znak zodijaka i sve se odnosi na „ja“. Ne na sebičan način. Znati ko smo i šta želimo je preduslov za sve ostalo. Jupiter u Ovnu pomera naš fokus sa kolektiva (Jupiter u Ribama), tražeći od nas da obratimo pažnju na sopstvene potrebe.

Ako je Jupiter u Ribama bio dobar trenutak da sanjate o novoj viziji budućnosti, Jupiter u Ovnu je vreme da se preduzme odlučna akcija ka pretvaranju ovih vizija u stvarnost. Kada je Jupiter u Ovnu, ništa nas ne može sprečiti da idemo za onim što želimo.

Jedna interesantna stvar u vezi sa ovim tranzitom je da dok je Juptiter u Ovnu, imaćemo sve spore planete koje zauzimaju 5 uzastopnih znakova zodijaka, u formaciji nalik lokomotivi.

Imamo Pluton u Jarcu, Saturn u Vodoliji, Neptun u Ribama, Jupiter u Ovnu i Uran u Biku. Poslednja 3 znaka zodijaka povezuju se sa prva dva znaka zodijaka, pokrećući stvari.

Tranzit Jupitera u Ovnu počinje prasak

 Prasak je veoma dinamična konjunkcija Jupiter-Mars 29. maja 2022.

Nakon ove konjunkcije, Jupiter ulazi u neku vrstu hibernacije i ne pravi nikakve glavne aspekte tokom 9 meseci.

U martu 2023., Jupiter u Ovnu se „budi“, stvarajući veoma energičnu, 4 stelijumsku konjukciju sa Hironom, Venerom i Merkurom. Sva energija koju je Jupiter akumulirao u prvih 9 meseci tranzita snažno se oslobađa u martu 2023. Tada ćemo biti svedoci prave moći ovog tranzita.

Tačno kada napušta Ovna i prelazi u Bika, u maju 2023. Jupiter kvadratira Plutonom na 0° Vodolije.

Aspekti na 0° znakova su veoma važni jer govore o važnim novim počecima. Ovaj kvadrat Jupiter-Pluton je prvi kvadrat ciklusa Jupiter-Pluton koji je počeo u martu 2020.

Kvadrat Jupiter-Pluton nosi energiju „sve ili ništa“ koja će nas uzdrmati do srži.

Vodolija je kolektivni znak koji simbolizuje društvo sa njegovim normama i konvencijama. Bik je naše lične, individualne vrednosti.

Kada su ova dva giganta u suprotnosti, naše lične vrednosti se sukobljavaju sa vrednostima društva.

Kvadrat Jupiter-Pluton će se baviti istim temama kao kvadrat Saturn-Uran 2021-2022, ali će imati potpuno drugačiji pristup.

Ako je kvadrat Saturn-Uran bio spor i frustrirajući, Jupiter kvadrat Pluton je brz i besan. Ovo je vrsta energije „nastavimo sa tim“, „hajde da to uradimo po svaku cenu“.

 

Jupiter u konjukciji Hiron u Ovnu – mart 2023

Najvažniji tranzit Jupitera u ciklusu Ovna je Jupiter konjunkcija Hiron. Konjukciju Jupiter-Hiron imamo u proseku samo svakih 17 godina, tako da je Jupiterova konjunkcija Hiron daleko najvažniji tranzit Jupitera tokom njegovog boravka u Ovnu.

Jupiter konjunkcija Hiron ima mogućnosti za lečenje i rast. Jupiter proširuje kvalitete planete koju dodiruje; kada je Jupiter u konjunkciji sa Hironom, imaćemo ekspanziju Hironovih tema: integracija tela i duha, holističko lečenje, suočavanje sa našom dvojnom prirodom.

Jupiter čini Hiron pristupačnijim, donoseći koherentnost i usklađenost. Kada je Jupiter u konjunkciji sa Hironom, lečenje ne mora da bude tako teško – Jupiter će ukazati na put najmanjeg otpora.

Jupiter i Hiron imaju mnogo toga zajedničkog.

Jupiter vlada Strelcem, kojeg simbolizuje kentaur polu-čovek, polu-konj. Hiron je i sam kentaur. I Jupiter i Hiron su povezani sa duhovnošću, učenjem i mentorstvom.

Kada Jupier dotakne Hiron, nudi nam se mogućnost da pronađemo izlečenje integracijom naše dualnosti, tako što ćemo se pomiriti sa različitim delovima sebe koji inače ne ‘funkcionišu’ zajedno.

Jupiter u konjunkciji sa Hironom je takođe odličan trenutak da pronađemo mentora ili učitelja sa kojim imamo duboku rezonanciju, ili da sami postanemo učitelji.

Jupiter u Ovnu 2022-2023 – kako će to uticati na vas?

Jupiter je u Ovnu svakih 12 godina, aktivirajući istu oblast vaše karte.

Kada Jupiter promeni znakove, određena oblast vašeg života će doći u fokus. Nova tema će zahtevati vašu punu pažnju, i to ne samo nedelju ili dve, već čitavu godinu. Ovo područje vašeg života je mesto gde ćete iskusiti Jupiterovu ekspanzivnu energiju.

Hajde da pogledamo kakve mogućnosti će Jupiter u Ovnu doneti u vaš život, na osnovu vašeg znaka ascendenta.

Ako imate ascendent u Ovnu: 

Jupiter prolazi kroz vašu 1. kuću. Ovo je početak novog poglavlja vašeg života. Možete očekivati veliko povećanje samopouzdanja i mogućnosti u svim oblastima vašeg života. Postat ćete samopouzdaniji i privući ćete prilike da živite svoj život pod sopstvenim uslovima.

Ako imate ascendent u Biku: 

Jupiter u Ovnu prolazi kroz vašu 12. kuću. 12. kuća je kuća mudrosti, jer obuhvata sve ostale kuće – uključujući sve ono što je skriveno iza površine naše svesti. Ovo je vreme da se povežete sa svojom intuicijom da biste dobili uputstva direktno od izvora. Možete postati više zainteresovani za duhovnost, samorefleksiju i sve što vas povezuje sa kolektivnim nesvesnim.

Ako imate ascendent u Blizanacima:

 Jupiter prolazi kroz vašu 11. kuću prijatelja, zajednica, grupa ljudi, nada i snova. Jupiter u Ovnu može vam pomoći da svoju dugoročnu viziju pretvorite u stvarnost, ali za to morate da se okružite pravim tipom ljudi. Čak i ako niste društveni, dok je Jupiter u Ovnu, povezivaćete se više nego obično i pridružiti se novim grupama i zajednicama na osnovu svojih interesovanja.

Ako imate ascendent u Raku:

 Jupiter prolazi kroz vašu 10. kuću karijere, društvenih dostignuća, statusa i reputacije. Tokom ovog tranzita, možete odlučiti da prihvatite novu karijeru ili novi životni pravac koji je više usklađen sa vašom pravom svrhom. Ako niste zadovoljni svojom karijerom ili životnim putem, Jupiter u Ovnu će vam dati samopouzdanje da izađete van svoje zone udobnosti i krenete za onim što zaista želite. Ovo je takođe period kada možete dobiti priznanje za svoja dostignuća, steći popularnost ili postati traženi stručnjak u svojoj oblasti.

Ako imate ascendent u Lavu:

 Jupiter prolazi kroz vašu 9. kuću vere, nade, verovanja, učenja i životne svrhe. Jupiter u Ovnu će vam pomoći da pronađete novu svrhu, novu perspektivu, novi smisao u vašem životu. Da biste ovu novu svrhu pretvorili u stvarnost, imaćete plan kako da stignete tamo: naučite nove veštine, vratite se u školu, pronađete učitelja ili mentora, putujete više nego inače, istražujete različite teme i imate smisleno učenje iskustva.

Ako imate ascendent u Devici:

 Jupiter prolazi kroz vašu 8. kuću zajedničkih resursa, intimnosti, moći i kontrole. Jupiter u Ovnu će vam pokazati da je svet mesto beskonačnih mogućnosti, i, kao što su uništenje i gubitak deo života, beskonačno obilje je takođe deo života. Otkrićete da imate mnogo više moći nego što ste znali i naučićete kako da to potvrdite na zdrav način. Investicije, poslovne prilike i partnerstva će biti u većem izobilju nego inače.

Ako imate ascendent u Vagi:

 Jupiter prolazi kroz vašu 7. kuću odnosa, donoseći nove mogućnosti za vezu. Sedmo polje je takođe kuća „otvorenih neprijatelja“ ili „konflikta“, tako da Jupiter može doneti i obilje sukoba. Kao rezultat toga, možete napustiti neke odnose koji nisu u skladu sa vašim integritetom i svrhom. Ako su umesto toga vaši trenutni odnosi izgrađeni na zdravim osnovama, Jupiter u Ovnu će vam doneti još više mogućnosti za rast, širenje i sporazume u kojima svi dobijaju.

Ako imate ascendent u Škorpiji:

 Jupiter prolazi kroz vašu 6. kuću posla, zdravlja, ishrane, rutina i usluga drugima. Jupiter u Ovnu će vam pomoći da poboljšate svoje rutine i donesete bolje životne izbore – možete se uključiti u nove zdravstvene rutine, poboljšati svoju ishranu, efikasnije vežbati i postati produktivniji. Ako ste tražili posao, Jupiter u Ovnu će vam doneti prilike da pronađete nešto unosno. Naravno, kao i kod svakog tranzita, da bi se stvari desile, moraćete da zgrabite ove prilike i ne dozvolite im da izmaknu.

Ako imate ascendent u Strelcu:

 Jupiter prolazi kroz vašu 5. kuću kreativnosti, romantike i dece. Jupiter u vašoj 5. kući će vam pokazati kako je zabavljati se i živeti od srca. Imaćete više mogućnosti da zakoračite u svoju kreativnu moć, posvetite više vremena svojim hobijima, poboljšate odnos sa decom i otvorite se za romantiku i ljubav. Ako započnete novi poduhvat sa Jupiterom u Ovnu, ovaj poduhvat neće biti samo usputna stanica – biće usklađen sa vašim istinskim strastima i interesovanjima.

Ako imate ascendent u Jarcu:

 Jupiter prolazi kroz vašu 4. kuću kuće, korena, sigurnosti i porodice. Možete poboljšati svoje odnose sa članovima porodice i provesti više kvalitetnog vremena sa ljudima koji su vam važni. Ovo je takođe dobar tranzit za proširenje vašeg doma, kupovinu nove nekretnine ili preseljenje. Možete postati roditelj, baka iili deka, ili poželeti dobrodošlicu novim članovima porodice.

Ako imate ascendent u Vodoliji:

 Jupiter će proći kroz vašu 3. kuću komunikacije, učenja, trgovine, braće i sestara i vašeg svakodnevnog okruženja. Jupiter u Ovnu je odličan tranzit za lični razvoj i za sticanje novih veština. Radoznaliji ste nego obično i više želite da naučite nove stvari i unapredite svoje veštine. Jupiter u Ovnu je takođe odlično vreme da poboljšate svoje komunikacijske veštine, pokrenete blog ili napišete knjigu.

Ako imate ascendent u Ribama:

 Jupiter prolazi kroz vašu 2. kuću imovine, novca, talenata, samopoštovanja i vrednosti. Jupiter u Ovnu će povećati vašu samopoštovanje i samopouzdanje, a kao rezultat toga, više ćete rizikovati nego inače. Jupiter u Ovnu će vam pomoći da se oslobodite ograničavajućih ili oskudnih uverenja oko sopstvene vrednosti, tako da možete da prihvatite obilje i donosite odluke koje služe vašem rastu. Ključ uspeha je angažovanje u onim aktivnostima koje su u skladu sa vašim najvišim vrednostima.