horoskop za maj

Horoskop za maj

Sa sezonom pomračenja u punom jeku, Jupiterovim trijumfalnim ulaskom u Ovna i retrogradnim Merkurom, maj 2022. je mesec za pamćenje.
Maj 2022. karakteriše jedan intenzivan aspekt za drugim.
Posle sanjivog aprila, sada ćemo krenuti punom brzinom, i teško da ćemo dobiti priliku da dođemo do daha!
U aprilu smo imali Jupiter u konjunkciji sa Neptunom i stelijum u znaku Ribe. U maju, većina planeta prelazi u Ovna i Bika, prve znakove zodijaka. Ako je april bio dobar trenutak da sanjate o novoj viziji budućnosti, maj je vreme za preduzimanje odlučnih akcija ka pretvaranju ovih vizija u stvarnost.
Čak i ako smo spremni da reagujemo, stvari možda neće ići tako glatko kako bismo želeli, pošto Merkur 10. maja kreće retrogradno. Da, možda ćemo morati da se prilagodimo tu i tamo. Da, možda ćemo morati da sačekamo još malo. Toliko se razvija zamah da nas ništa ne može sprečiti da idemo za onim što želimo.

2. maja 2022. – Venera ulazi u Ovna Horoskop za maj

Uspavana lepotica se konačno budi kada Venera ulazi u Ovna, 2. maja 2022. Venera je i dalje opčinjena kontaktom Jupiter-Neptun, ali takođe zna da prelepu viziju oblaka treba održati hrabrom akcijom.
Kada je Venera u Ovnu, izražavamo svoje emocije direktno. „Želim ovo i želim to sada“.
Naravno, Venera u Ovnu može doći sa trenutnim zadovoljstvom. Međutim, ako odlučimo da otvorenog srca iskoristimo smelost i živost ove energije, automatski se povezujemo sa onim delom nas koji je stvaran i originalan. Taj deo nas samih, uvek ima na umu naše najbolje interese.
 

3. maj 2022 – Jupiter Sekstil Pluton Horoskop za maj

3. maja, Jupiter (na 28° Riba) je sekstil Pluton (na 28° Jarca), što nas dodatno podstiče nekom kolektivnom energijom za pokretanje, da preduzmemo akciju. Jupiter sekstil Pluton je poruka da je Univerzum na našoj strani.
Postoji živahan osećaj protoka koji ćete iskoristiti, posebno ako imate planete na poslednjim stepenima ženskih znakova, Bika, Raka, Device, Škorpije, Jarca, Riba.Horoskop za maj
 

10. maj 2022 – Merkur kreće retrogradnoHoroskop za maj

Merkur kreće retrogradno sa 4° Blizanaca. Niko nije veliki obožavatelj retrogradnog Merkura – ne zato što je loš tranzit, već zato što kada je Merkur retrogradan, stvari ne idu kako je planirano.
Ako ste Saturnov tip osobe, ovaj tranzit može biti posebno frustrirajući. Ali ako volite da učite kroz rad, da idete sa tokom, cenićete informativnu energiju ovog tranzita. Retrogradni Merkur ukazuje samo na one stvari koje ionako zahtevaju reviziju, tako da je bolje da znate na šta treba da bude usmerena vaša pažnja, pre nego što stvari eskaliraju.
 

11. maj 2022 – Jupiter ulazi u OvnaHoroskop za maj

Jupiter ulazi u znak Ovna. Ovo je nesumnjivo jedan od najvažnijih tranzita u godini, jer Jupiter u proseku menja znakove svakih 12 meseci.
Kada Jupiter promeni znakove, potpuno nova oblast vašeg života će doći u fokus. Odjednom će nešto zahtevati vašu pažnju, i to ne samo nedelju ili dve, već čitavu godinu. Ovo područje vašeg života (kuća u kojoj živi Ovan u vašoj karti) je mesto gde ćete iskusiti Jupiterovu ekspanzivnu energiju.
Jupiter u Ovnu je veliki i hrabar. Ovo nije vaš Mars u Ovnu “samo uradi to” vrsta energije … ovo je “hajde da uradimo to VELIKO” vrsta energije.
 

13. maj 2022. – Sunce u konjukciji sa severnim čvorom u Biku

13. maja 2022. Sunce je u konjunkciji sa severnim čvorom na 22° Bika. Svake godine, konjunkcija Sunce-Severni čvor nas podseća na našu svrhu, ukazujući na to koliko smo daleko – ili koliko smo blizu – onome što treba da budemo.

Tranzit neće nužno doći sa jasnim uvidom „kako da“ – ali će ipak probuditi nešto u vama. Obratite pažnju na ono što vas inspiriše, na ono što vas privlači. Ovo je nešto na šta želite da obratite pažnju, da se razvijete i u šta izrastete.Horoskop za maj

15. maj 2022 – Venera u konjukciji Hiron u Ovnu

15. maja 2022. Venera je u konjunkciji sa Hironom na 14° Ovna.Horoskop za maj

Venera je naša ljubav i način na koji se odnosimo prema drugima, a Hiron je ranjeni iscelitelj. Hironova uloga je da premosti ono, za šta je potrebna integracija, tako da možemo pronaći celovitost. Da bi to uradio, Hiron će pokrenuti potisnuta ili nepriznata osećanja i emocije koje zahtevaju našu pažnju.

Kada se naše emocionalne rane presele iz nesvesnog u svesno, one takođe izazivaju povredu povezanu sa njihovim iznenadnim priznanjem. Ali to je neophodan – i neizbežan – deo procesa lečenja.

Venera konjunkcija Hiron je naša šansa da izlečimo srce, prigrlimo svoja osećanja, postanemo saosećajniji i doživimo pravu ljubav.

16. maj 2022 – Pun mesec i pomračenje Meseca u znaku Škorpije

16. maja 2022. imamo pun mesec i potpuno pomračenje Meseca na 25° Škorpije. Sva pomračenja imaju sudbinski osećaj – a ovo pomračenje Meseca još više. Zašto?

Ovo je potpuno pomračenje, a potpuna pomračenja su najintenzivnija vrsta pomračenja koja menja život.

Ovo je pomračenje južnog čvora – za razliku od pomračenja severnog čvora koje dolaze sa mogućnostima – pomračenja južnog čvora se bave čišćenjem naše prošle karme.

Na kraju, potpuno pomračenje Meseca čini aspekte sa svim sporim planetama: u kvadratu je sa Saturnom, u trigonu sa Neptunom i Jupiterom, sekstilom sa Plutonom i udaljeno je 10 stepeni od opozicije sa Uranom. Spoljne planete nose kolektivnu energiju, a kada Eklipse prave aspekte sa spoljnim planetama, najbolji pristup je predati se onome što je ponuđeno, umesto da se zauzme lični stav.

Šta god da se desi oko ovog pomračenja, trebalo je da bude. Nema čega da se plašite. Budite otvoreni za sve što dođe.

18. maj 2022 – Mars u konjukciji sa Neptunom u Ribama

18. maja 2022. Mars je u konjunkciji sa Neptunom na 24° Riba.

Kada je Mars, planeta lične volje u konjunkciji sa Neptunom, planetom božanskog vodstva i predaje, poruka je: ne probijajte se silom.

Slušajte suptilne poruke, pazite na slučajnost i pronađite višu svrhu za svoje postupke. Kada smo otvoreni da primimo božansko vođstvo, naše akcije imaju značenje i uticaj.

21. maj 2022 – Sunce ulazi u Blizance, Sunce u konjukciji sa Merkurom

21. maja 2022. Sunce ulazi u Blizance – srećan rođendan svim Blizancima! Za vas i sve ostale, ovo je doba godine da budete malo više kao Blizanci – da budete otvorenog uma, radoznali, da stvarate nove ideje, razmišljanja i uvide.

Ubrzo nakon što Sunce uđe u Blizance, dolazi u konjukciju sa Merkurom. Konjukcije Sunce-Merkur (kada je Merkur retrogradan) označavaju početak novog ciklusa Merkura. Ovaj određeni ciklus Merkura se dešava na 0° Blizanaca.

0° bilo kog znaka je veoma moćan stepen, jer nosi sirovu, novu početnu energiju. A 0° Blizanaca je možda najvažniji stepen za Merkur pošto Merkur vlada Blizancima. Ako imate na umu bilo kakve projekte Merkura (pisanje, komunikacija, putovanja, bilo koja vrsta medija), ovo je zaista izuzetna nebeska prilika da ih pokrenete.

25. maj 2022 – Mars ulazi u Ovna

25. maja 2022. Mars ulazi u Ovna, u znak njegovog doma. Ako ste se poslednjih nedelja osećali malo tromo kada je Mars bio u Ribama, ovo će se sada promeniti.

U Ovnu, Mars radi ono što najbolje zna: preduzima akciju.

Kada je Mars u drugim znacima, uvek nalazimo razloge da ne preduzmemo akciju. Mars u Biku? „Traje predugo“. Mars u Blizancima? „Ne mogu da se fokusiram“. Mars u Raku? „Šta ako to povređuje osećanja drugih ljudi?“ Mars u Lavu?” Šta ako napravim budalu od sebe?”. Mars u Devici? „Šta ako nije savršeno?”.

Kada je Mars u Ovnu, nema više izgovora. Prirodno se povezujemo sa onim delom naše psihe koji je uvek spreman za akciju.

Poslednji put kada je Mars bio u Ovnu je jul-decembar 2020. Teme vezane za ovo određeno vreme ponovo mogu da dođu u fokus. Ako je 2020. godine Mars bio retrogradan, ovaj put je Mars skoro u najvećoj brzini, tako da će stvari brzo obaviti.

28. maj 2022. – Venera ulazi u Bika

28. maja 2022. Venera ulazi u Bika, njen domicilni znak. Kada je Venera u Biku, lakše se povezujemo i poštujemo svoja osećanja – bez krivice ili sumnje.

Ovo je odličan tranzit za sve, pa iskoristite naredne nedelje i uverite se da „radite“ Venerine stvari: da se brinete o sebi, jedete zdravu hranu, prepustite se senzualnim iskustvima.

Još jedna sjajna stvar u vezi sa Venerinim ulaskom u Bika je da sada imamo i Veneru i Mars u znacima njihove maksimalne snage, što je odlična vest za veze. Ako ste slobodni ili ako samo želite više romantike i uzbuđenja, zaista će vam se dopasti ono što vam sprema kombinovana energija Venere i Marsa.

29. maj 2022. – Mars u konjukciji sa Jupiterom u Ovnu

29. maja 2022. Mars je u konjunkciji sa Jupiterom na 3° Ovna. Mars u konjunkciji sa Jupiterom je hrabar tranzit vođen akcijom koji će učiniti da se STVARI DEŠE. Šta god da sada pokrenete imaće dugotrajan uticaj.

Čak i ako ste stidljiva osoba ili tip osobe „tražim vreme“, kada je Mars u konjunkciji sa Marsom, „vreme za oklevanje je prošlo“. Preduzmite akciju – a ne bilo koju vrstu akcije – VELIKA akcija.

Naravno, ovo nije energija za petljanje ili eksploataciju iz sebičnih, nezdravih razloga. Sa Marsom u konjunkciji sa Jupiterom u Ovnu, ne želite da se dovedete u opasne situacije, da se previše razbuktate ili da radite stvari koje bi vam mogle trenutno podići ego, ali znate da ćete kasnije požaliti.

30. maj 2022 – Mlad Mesec u Blizancima

30. maja 2022. imamo mlad Mesec na 9° Blizanaca. Ovo je naša prva lunacija van sezone Eklipse. Stvari se polako vraćaju u normalu.

Mlad Mesec primenjuje širok sekstil na konjunkciju Mars-Jupiter u Ovnu, dok je vladar mladog Meseca, Merkur – sada stacionaran i spreman da se okrene direktno – trigon Pluton i kvadrat Saturn.

Postoji osećaj „tamo sam, ali nisam baš tu“ sa ovim mladim mesecom. Merkur nam skreće pažnju na veliku odluku koju treba da donesemo.

Stvari će se uskoro razjasniti, kada 3. juna Merkur ide direktno. Do tada, iskoristite energiju mladog Meseca da biste dobili uputstva za najbolji način delovanja.

Astropsihologija

Solarna eklipsa