Solarna eklipsa

Solarna eklipsa

Solarna eklipsa.

30. aprila 2022. imamo mlad Mesec i pomračenje Sunca na 10° Bika. Ovo je jedno od najiščekivanijih – ako ne NAJOČEKIVANIJIH, mladih Meseca i pomračenja godine.Ne samo da je ovo pomračenje mladog Meseca u konjunkciji sa Uranom, tako da možemo „očekivati neočekivano“, već i konjunkcija Venera-Jupiter koja se dešava istog dana obećava pravu vrstu „neočekivanog razvoja događaja“.

Pomračenja Sunca se uvek dešavaju u vreme mladog Meseca, međutim, kada imamo pomračenje, Sunce i Mesec su takođe poravnati sa jednim od mesečevih čvorova. Ovo specijalno poravnanje Sunca-Mesec-Lunarnog čvora je ono što stvara pomračenja.

Ovo pomračenje Sunca je pomračenje severnog čvora. Pomračenja severnog čvora, za razliku od pomračenja južnog čvora, povezana su sa budućnošću. Nešto novo dolazi i menja putanju naše sudbine.

Pomračenja severnog čvora nas guraju iz naše zone udobnosti, ali takođe dolaze sa prilikama za one koji su spremni da ih iskoriste. U pomračenju severnog čvora stvaramo novu karmu.
Pomračenja Sunca, baš kao i mladi meseci, rade na suptilnim nivoima. To je kada se nove stvari pokreću, kada počinju novi ciklusi. Ništa očigledno se ne može dogoditi na dan pomračenja (iako bi moglo). Međutim, ako bismo tačno pratili najvažnije prekretnice našeg života, verovatno bismo otkrili da su one pokrenute kada smo imali pomračenje Sunca.

Pomračenje Sunca – aspekti solarna eklipsa

Kada pogledamo aspekte, vrišti „prilika“. Pomračenje je u konjunkciji Urana i severnog čvora, a sekstil je sa Marsom.
Konjukcija sa Uranom će se osećati kao trenutak jasnoće i pomoći će nam da razumemo nešto veoma fundamentalno o našim osnovnim vrednostima, o tome šta nam je zaista važno.
Nešto o našoj životnoj svrsi, o tome za šta smo zaista rođeni da radimo u ovom životu (Severni čvor) odjednom će nam se otkriti (Uran).
S obzirom na to, pomračenje u konjukciji sa Uranom možda nije za one sa slabim srcem. Ako smo živeli u neskladu sa našom svrhom, onda buđenje Urana može biti prilično šokantno!

Ako smo umesto toga bili svesni svoje svrhe, ali nikada nismo imali priliku da se približimo našim ciljevima, mlad Mesec i pomračenje Sunca u Biku će to učiniti lakšim nego ikad. Pomračenje dolazi sa zelenim svetlom iz Univerzuma – da, sada možete da pratite svoj put. Vreme je SAD!
Većina nas se nalazi između ovih ekstrema, tako da Uransko pomračenje može doći sa mešavinom šokantnih događaja koji će nam preokrenuti živote – ponekad prebrzo, prerano, a takođe i sa neverovatnim prilikama da zakoračimo u svoju pravu svrhu.
Šanse su da nećemo samo sanjati o ovim prilikama i gledati kako nam izmiču kroz prste. Pomračenje je u sekstilu sa Marsom, tako da nam je dat dodatni podsticaj i odlučnost da se stvari zaista dese.

Pomračenje Sunca i Venera u konjukciji sa Jupiterom

Ne možemo govoriti o mladom Mesecu u Biku, a da ne govorimo o njegovom vladaru, Veneri.
Upravo sada, Venera je angažovana u magičnoj, jednom u životu trostrukoj konjukciji sa Jupiterom i Neptunom u Ribama.
Nekoliko dana pre mladog Meseca, Venera je formirala konjunkciju sa Neptunom, a bukvalno 45 minuta nakon pomračenja, Venera se povezuje sa Jupiterom na 27° Riba.
Ako je uticaj konjunkcije Jupiter-Neptun bio donekle apstraktan, Venera će nam pomoći da razumemo šta to konkretno znači.
Uz Jupiterovu pomoć, Venera će prevesti Neptunove maglovite poruke, a nematerijalno će učiniti opipljivim. Venera je naše srce – ono do čega nam je stalo, ono što nam je zaista važno. Pomračenje mladog meseca u Biku je najbolje vreme da slušate svoje srce – šta zaista želite.
 

Pomračenje Sunca mladog Meseca u Biku – šta ako? solarna eklipsa

Toliko je potencijala sa ovim Eclipsom. Snovi se mogu ostvariti upravo sada. Ali za to moramo da počnemo sa verovanjem da je život pun radosti i ispunjenja zaista opcija. Iako smo skloni da precenjujemo svoje veštine u odnosu na saturnovske realnosti, u isto vreme, kada su u pitanju važne, manje opipljive stvari u životu – poput naše sreće i ispunjenosti – istina je drugačija. Tu se podcenjujemo.
Iako možemo reći da želimo da budemo srećni, sami sebe sabotiramo na nesvesne načine ili propuštamo prilike jer duboko u sebi ne verujemo da je sreća opcija, jer ne verujemo da možemo da pretvorimo svoje snove u stvarnost.
I upravo u tome leži lepota mladog Meseca i pomračenja u Biku.
Mlad Mesec dolazi sa važnom porukom „Šta ako?“. Šta ako je život u sreći zaista moguć? Šta ako možemo da ispunimo svoj potencijal?
Mlad Mesec vam možda još uvek neće dati recept za srećan život – ali stvari će sigurno početi da se menjaju. Vaša perspektiva će se promeniti. Počećete da vidite stvari u drugačijem svetlu – u lepšem svetlu.
Mlad Mesec i pomračenje Sunca u Biku vam možda neće doneti šarmantnog princa/princezu. Ali on će vam doneti nešto mnogo važnije, duboko razumevanje onoga što vas čini zaista srećnim, kakva osoba želite da budete i kakav život želite da živite u budućnosti. 

Mesec u Biku

Astropsihologij