Jupiter konjukcija Neptun

Jupiter konjukcija Neptun

Jupiter  konjukcija Neptun u Ribama – prilika koja se pruža jednom u životu!

Konjukcija Jupiter-Neptun 12. aprila 2022. je naša prilika koja se pruža jednom u životu da se uklopimo u ovu svetu muziku i pronađemo dublju vrstu istine.
I Jupiter i Neptun vladaju Ribama, tako da obe planete govore jezikom Univerzuma. I Jupiter i Neptun nalaze smisao u onome što je inače, zbunjujuće, neodoljivo ili neshvatljivo.
Jupiter je planeta znanja, koja upravlja superiornim mentalnim procesima poput razmišljanja, apstrakcije i sinteze. Jupiter spaja dva i dva i dolazi do formule – sa sveobuhvatnim principom koji će nam pomoći da pronađemo smisao u onome što se dešava u našim životima.
Kažemo da je Jupiter planeta istine jer je „istina“ nešto na šta svi možemo da se vratimo kada smo zbunjeni. Jupiter vlada visokim obrazovanjem, religijom, pravom i moralnim kodeksom društva. Jupiter su one stvari sa kojima se svi možemo povezati, jer da nismo, život bi bio previše zbunjujući i komplikovan.

Neptun ide dalje od toga. 

Da, Jupiterov kodeks ponašanja je veoma koristan. Ali ove Jupiterijanske kodekse ponašanja su osmislili zemljani, tako da imaju smisla u ograničenom vremenu i prostoru u kojem živimo.Postoji, međutim, viša istina, univerzalna istina, temeljna istina koja ne samo da može da objasni šta se dešava sa nama zemljanima, već u skladu sa univerzumom u celini. To je Neptunova istina.

Neptun i istina? Čekaj malo, zar Neptun nije planeta iluzija i zabluda?

Kada se dovede u pitanje naša duboko ukorenjena istina o Jupiteru, trenutni impuls je da se dovede u pitanje šta je to što je izaziva. Neptun ne govori „Merkur“, pa je pokušaj da razumemo Neptunovo šaputanje kao što razumemo knjigu, film ili razgovor uzaludna vežba.Neptun nam pomaže da filtriramo buku, isporučujući univerzalnu poruku koja možda nema mnogo veze sa onim što želimo da čujemo, ali je upravo ono što treba da slušamo.

Jupiter u konjukciji sa Neptunom – Simfonija istine

Neptun takođe vlada spavanjem i snovima, jer kada sanjamo, uranjamo u kolektivno more znanja i pronalazimo odgovore koje nismo mogli da pronađemo u našem budnom stanju sa našim ograničenim kognitivnim procesima.
Kad bismo se svakog dana do detalja sećali šta smo doručkovali, začas bismo poludeli.
Kada spavamo, mentalni utisci tokom dana se brišu iz naše RAM memorije – neki se čuvaju na našem mentalnom čvrstom disku, da bi bili preuzeti kad god je potrebno, drugi u oblaku, da bi postali deo Vas, univerzalna biblioteka znanja.
Sanjanje takođe ima važnu svrhu. U većini slučajeva imamo „neke“ informacije, ali još uvek ne možemo da shvatimo osnovnu poruku. U stanju sna, uranjamo nazad u univerzalni oblak da bismo pronašli karike koje nedostaju.
Kada Jupiter sretne Neptun u Ribama, „istina“ kakvu poznajemo i univerzalna istina o Neptunu se udružuju kako bi pronašli zajednički jezik. To znači da:
– Naša istina o Jupiteru – šta je ispravno, a šta pogrešno, šta ima smisla, a šta ne, biće osporeno. Neptun će tražiti od Jupitera da pronađe više značenje, nijansiranije razumevanje, dublju istinu. Naravno, proces može biti izuzetno zbunjujući – i na to ćemo se vratiti kasnije.
– Neptunov vanzemaljski jezik – jezik za koji smo biološki dizajnirani da budemo gluvi, postaće pristupačniji. Jupiter će prevesti te Neptunove apstraktne poruke u nešto sa čime se svi možemo povezati.

Jupiter konjukcija Neptun – nova vizija za budućnost

Aspekt Jupiter  konjunkcija  Neptun možda vam neće doneti jasnoću koju obično donosi tranzit Urana. Jupiter u konjunkciji sa Neptunom možda neće promeniti vaš život na očigledan način, kao što to obično čini tranzit Plutona.
Ipak, nešto će se suštinski promeniti.
Nešto o vama, vašoj životnoj svrsi i vašem odnosu sa svetom će se promeniti. Promena može biti suptilna, ali osećaj da postanete neko drugi biće dublji nego kod bilo kog drugog tranzita.
Imajte na umu da konjunkcije (baš kao i mlad Mesec) nisu nužno vreme kada se stvari dešavaju. Konjunkcije su vremena kada se sadi novo seme.
Dakle, umesto da čekate da se nešto „dogodi“ kada je Jupiter u konjunkciji sa Neptunom, obratite pažnju na ono što se pokreće, na ono što se menja, na ono što dolazi u postojanje.
Nešto se može probuditi – mogućnost, nada, nova vizija za budućnost. Sve ovo ćemo možda imati smisla tek kasnije ovog meseca, kada se Venera pridruži, u konjunkciji sa Neptunom 27. aprila, a zatim sa Jupiterom 30. aprila.

Jupiter konjunkcija Neptun u Ribama – Slušajte univerzum

Neptunovi tranziti su sve samo ne dostupni. Nije da će nam se magija uliti u uši i sve će odjednom imati smisla. Neptun može biti krajnje zbunjujući – i svaki pokušaj da se logički shvati smisao ovog tranzita Jupiter-Neptun će se vratiti.
Osnovni princip ovog pristupa je usredsređen na otpuštanje priča koje smo živeli celog života (Jupiter) i prepuštanje višoj sili (Neptun).
A proces se nastavlja tako što ljudi prihvataju više vođstvo, a završava se misijom: „Pošto smo imali duhovno buđenje kao rezultat ovih koraka, pokušavamo da prenesemo ovu poruku drugima“.
Lepota aspekta Jupiter konjunkcija Neptun u Ribama nije samo duboko razumevanje onoga što je inače zbunjivalo ili ograničavalo, već i otkriće šta je naša svrha u životu, kako najbolje možemo da služimo kolektivu.
Kada zapevamo istu pesmu sa univerzumom, konačno nađemo svoje mesto u svetu.

Jupiter u horoskopu

Astropsihologija