Sunce u astrologiji

Sunce u astrologiji

 

Sunce, davalac života, predstavlja naš svesni um u astrologiji. Takodje predstavlja našu volju za životom i našu stvaralačku životnu snagu.
Baš kao što se planete okreću oko Sunca u našem solarnom sistemu, mi svoju životnu svrhu izvodimo iz Sunca u našim natalnim kartama. Sunce je naš ego. To je takođe naš „odrasli“ – deo nas koji cenzuriše naše „unutrašnje dete“, koji rasuđuje stvari i donosi konačne odluke. Sunce je naš osnovni identitet, koji predstavlja samoostvarenje.

Kada vas pitaju: „Ko si ti?“ kazaćete osnovnu statistiku i zanimanje, vaši odgovori će verovatno predstavljati opis vašeg Sunca. Sunce takođe predstavlja našu ukupnu vitalnost.

Usmerava nas, i Sunce u astrologiji, može se smatrati „šefom“ naše karte.

Toliko je važno Sunce u karti, da su najsrećniji ljudi oni koji se identifikuju (bez preteranog poistovećivanja) sa Sunčevim izrazom. Iako bi se moglo pomisliti da će im osobine njihovog Sunca lako doći, istina je da Sunce pokazuje šta učimo da budemo. Veoma je važno zapamtiti da Sunce predstavlja razum za razliku od instinkta.
U odnosu na drugo svetlo (Mesec), Sunce odražava sadašnjost ili „ovde i sada“, dok Mesec kroz osećanja unosi prošlost u naše živote.
Ukazuje na psihološku pristrasnost koja će dominirati vašim postupcima. Možete misliti, sanjati, zamišljati, nadati se da ćete biti hiljadu stvari, u skladu sa vašim Mesecom i vašim drugim planetama. Ipak, Sunce je ono što vi jeste i da budete najbolji u pogledu svog Sunca je da prouzrokujete da vaše energije rade duž putanje na kojoj će imati maksimalnu pomoć planetarnih vibracija.

Kada „glumimo“ naše Sunce, mi smo svrsishodni, usmereni, ponosni i kreativni. 

Sa negativne strane, možemo biti oholi, preterano voljni, egocentrični i osuđujući.
Na grafikonu položaj Sunca po horoskopskom znaku predstavlja životnu svrhu osobe, i stil u kome ostavlja trag u svetu.
Po kući, položaj Sunca pokazuje gde naše ličnosti sijaju. Oblasti života povezane sa tom kućom otkrivaju vrste iskustava koja doprinose našem osećaju individualnosti i koja oblikuju naš osećaj ponosa. Ove oblasti života su one u kojima nastojimo da izrazimo i fokusiramo svoje kvalitete Sunčevog znaka.
Neko može imati Sunce u Ovnu u 2. polju, druga osoba može imati Sunce u Ovnu u 8. polju. Dok ove dve osobe dele Sunčev znak, one izražavaju svoje Sunce u Ovnu na različite načine.
Sunce pokazuje krug Duha, koji ukazuje na potencijal, doveden u fokus u centralnoj tački. Možemo ga videti i kao simbol celovitosti ili našeg unutrašnjeg centra.