venera

Venera

Venera u Ovnu

Ove osobe su impulsivne i lako se uzbudjuju. Veoma su strastvene, moglo bi se reći vatrene. Zbog svoje naglosti, odluke donose bez puno razmišljanja, pa se zbog toga kasnije često kaju.
U samoinicijativnim akcijama obično doživljavaju neuspeh. Sklone su zaljubljivanju na prvi pogled, ali ih to podjednako brzo prodje. Ove osobine ih cesto odvode u nedovoljno osmišljen brak koji se obično ne završava uspešno. 
Zahtevne su i znaju da budu sebične. Vole zabavu i u suštini su romanticne sanjalice.
Sklone su vatrenim i strasnim ljubavima koje kratko traju. Vole promene, često flertuju. Vrlo su direktne u nastupu i izazivaju partnera gotovo se nudeći. Vole da se razgolićuju i da poziraju.
Fizički izgled je pretežno to što ih najviše privlači kod suprotnog pola. Kada osećaju da su voljene veoma su blage i tople. Ove osobe ne mogu da budu srećne ako im je uskracen seks i ljubav.

Venera u Biku

Venera je vladar Bika i ovde se odlično oseća. Osobe sa ovakvim položajem Venere znaju da uživaju u životu. Vole lepe stvari, počevši od hrane i pića, preko umetničkih predmeta i dragog kamenja pa do dobrog seksa. Udobnost i materijalna sigurnost su im važni.
Društveni su i šarmantni, lepih manira, vole raskoš i udobnost i iskazuju umetnicika interesovanja. Privlačni su i toga su svesni.
Dosledni su, postojani, konzervativni i privrženi. Vole da budu u centru pažnje, uspostavljaju puno važnih veza i kontakata. Najčešce su vredni i uporni.
Uspevaju tokom života da steknu materijalno blagostanje u kome znaju da uživaju. Veoma su senzualni i usmereni na erotiku. Dobri su ljubavnici, vole dugu predigru i treba im vremena da se “ zagreju “. Nakon toga se pretvaraju u pravi vulkan.
Nisu skloni da često menjaju partnere, vezuju se za jednog partnera. To ne znači da su preterano verni, ali kada imaju partnera koji im odgovara ne žele da rizikuju da ga izgube zbog kratke veze sa strane. Takode, oni veruju u postojanje prave ljubavi. Od partnera očekuju odanost.

Venera u Blizancima

Otvorene i prirodne osobe. Imaju spontan i jednostavan pristup prema drugim ljudima, lako uspostavljaju kontakte, učtivi su i šarmantni. Veoma su elegantni i graciozni. 
Vole dosta da pričaju i razmenjuju mišljenje i ideje sa drugima. Pametni su i vispreni, a to cene i kod drugih osoba. Darežljivi su i uvek oko sebe imaju društvo. Vole pisanu reč, književnost, poeziju, pesme i druženja.
Vole da flertuju i njihov ljubavni život je ispunjen površnim vezama i čestim promenama partnera. Nisu u stanju da se snažno i trajno vežu za jednu osobu.
Površnih su emocija i nestalni. Ne vole previše emotivnosti i preveliku intimnost. Znaju da održavaju veze istovremeno sa dva ili više partnera. Žene nisu sramežljive. Vole da se atraktivno oblače.
To im pričinjava zadovoljstvo. Zato imaju uspeha kao foto modeli i glumice. Na prvi pogled deluje da će vam lako prepustiti svoje draži, ali u stvari morate biti veoma vešti sa rečima. Tada imate veće šanse da ih osvojite.

Venera u Raku

Izuzetno saosećajne i sentimentalne osobe. Ljubazne su i odane. Privržene su domu i porodici i u njima nalaze svoje najveće zadovoljstvo. Ne vole da se zameraju drugim ljudima i često im je potrebno da imaju nekog pored sebe na koga se mogu osloniti.
Pitomog su karaktera i zbog toga mogu trpeti zloupotrebe od drugih. U sebi imaju duboko ukorenjen osećaj ljubavi.
Romantične su i nežne. Prva ljubav vecno živi u njima. Usled svoje prevelike sentimentalnosti veoma se teško suzdržavaju i zato često doživljavaju erotske krize. Odani su i odgovaraju im samo dugotrajne i stabilne veze, znaju da iskazuju posesivnost. 
Maštaju o idealnoj ljubavi i lako padnu pod uticaj partnera kome je samo seks ili neka korist na pameti. Ljubavne rane leče u sebi. Smisao njihove ljubavi je ljubav sama po sebi, zatim porodica i dom.

Venera u Lavu

Ovo su osobe nemirne prirode, tople, otvorene i iskrene. Inspirativne su i kreativne, imaju sklonost ka umetnosti i umetnicki talenat. Vole lepe predmete svetla i lepo ukrašena mesta kao što su galerije, pozorišta, ali i restorani. Uživaju u društvenoj zabavi, igrama i zadovoljstvima. 
Lepo se oblače, cesto i ekstravagantno, obožavaju da nose skup nakit i da se kreću u luksuznom okruženju. Imaju sreće na lutriji i u kockanju.
Imaju strasna osecanja i izražavaju ih na kitnjast nacin. Ljubav je suštinski deo njihove prirode i teže da se iskažu i potvrde kroz ljubav. Lako pridobijaju i osvajaju okolinu. Kod njih postoji tendencija zaljubljivanja na prvi pogled.
Vole da se ljube i lako osete požudu. Ne skrivaju svoje draži, komunikativni su i vole da flertuju. U ljubavnoj vezi se slobodno ponašaju, ali uspevaju da održe vezu i brak. U brak ulaze iz ljubavi i to često u mladim godinama. Plodni su i vole decu.

Venera u Devici

Ovo su ozbiljne osobe koje teže moralnim vrednostima. Na osećanja uzvraćaju osećanjima. Porive srca često potiskuju prakticnim razmatranjima i kontrolišu svoje emocije. 
Orijentisani su na stvaranje porodice i trude se da obezbede što sigurniju materijalnu egzistenciju. Znaju da se ponašaju kriticki i dosta su izbirljivi.
Trude se da obuzdaju svoje erotske želje. Kada su zaljubljeni u potpunosti se posvećuju tom osećanju. Analiziraju sve odnose i spremni su da se koriguju kako bi što bolje uskladili svoje odnose sa partnerom.
Partneru polako pristupaju sa mnogo obzira. U seksu i erotici imaju visoke standarde koje nije lako zadovoljiti. Zato im se dešava da ne pronadu životnog partnera ili da se odluče na slobodnu ljubav.
Najcešce su skromni i stidljivi ljubavnici jer pomalo osecaju strah od ličnog zadovoljstva. Skloni su da ljubav vezuju za posao pa mogu imati erotske veze sa kolegama odnosno koleginicama sa kojima zajedno rade.

Venera u Vagi

Venera u Vagi donosi eleganciju i šarm. Osobe su blage naravi, nežne, srdačne i predusretljive prema drugima. U toj svojoj predusretljivosti mogu i da preteraju na svoju štetu.
Rafiniranog su ponašanja i imaju izražen smisao za estetiku i osećaj za meru. Nisu dovoljno fleksibilne i kada se razocaraju mogu otići u krajnost. Uživaju u društvenoj angažovanosti i zadovoljstvima. Odlikuje ih dobar ukus i sklonost ka umetnosti.
Po svojoj prirodi su emotivne. Svoje emocije i draži ne skrivaju. Romanticne su i idealizuju ljubav, pa se ponekad ne uspeju prilagoditi realnosti u svojoj vezi. Privlačne su drugim ljudima, lako uspostavljaju kontakte i stupaju u ljubavne odnose.
Vole igre, zabavu, ples i tada im je najbolje pristupiti. Erotika i seks obavezno idu uz emocije. U stanju su da ostvare srećan brak jer se trude da ugode svom partneru na sve moguće načine i imaju uspeha u tome.

Venera u Škorpiji

Venera u Škorpiji daje ponosne, strastvene i zavodljive osobe. Osobe pored seksualnog magnetizma poseduju i dozu tajanstvenosti koja ih čini još privlačnijim suprotnom polu.
Poseduju naglašenu čulnost i seks im je veoma važan u životu. Jakih su emocija i imaju buran unutrašnji intimni život. Vrlo su izražajne i direktne, a odanost partneru im je vrlina. Neumerene su i znaju da rasipaju svoju vitalnu energiju.
Sve u životu im se vrti oko erosa i emocija. Opsednuti su njima i zbog toga mogu imati probleme. Zagriženi su u ljubavi i nemaju sposobnost samokontrole.
Veoma su posesivni i ljubomorni, a isto tako i osvetoljubivi. Neuzvracena strast može da ih razjeda i uništava. Znaju da budu podmukli da bi ostvarili svoje namere, a takode znaju i da se povuku u usamljenost. Skloni su fetišizmu i perverzijama u seksu.
Vešti su da partnera u ljubavi potpuno podrede svojim zadovoljstvima, ali takode znaju da mu pruže takvu bujicu emocija i vatromet strasti da mu ni na kraj pameti ne pada da nešto pokuša da promeni u njihovom odnosu.

Venera u Strelcu

Venera u Strelcu znaci da je reč o otvorenoj osobi, sklonoj idealistickom pogledu na svet. Ona ima svoj specifican pogled na svet i vrlo je moralna. Vrlo je prijatna u kontaktu sa drugima, voli prirodu, putovanja, a slobodu ceni iznad svega.
Temperamentna je i lako se uzbuduje, ali njena strast nije nekontrolisana. Iako ne krije svoje emocije nikad je one nece odvući da učini nešto što se kosi sa njenim životnim principima.
Ove osobe znaju iskreno da se predaju ljubavi. U ljubavnu vezu unose ne samo emocije vec i svoj snažan duh. Za njih je ljubav avantura, romantično putovanje koje im proširuje vidike i obogaćuje njihovu spoznaju života.
Osnovni preduslov jeste da veza ne naruši njihovo osećanje slobode, jer u protivnom brzo raskidaju. Impulsivni su i sposobni da svojim izgledom i ponašanjem animiraju partnera. Nemaju nikakvih erotskih kompleksa, ne stide se da pokazuju svoje draži i da slobodno uživaju u seksu. Skloni su nudizmu.

Venera u Jarcu

Ovo su ambiciozni ljudi puni želja, ali svoje emocije kontrolišu. Postojani su, ozbiljni i na njih se možete osloniti u svakoj prilici. Iako spolja deluju hladno i proračunato u pitanju su veoma senzualne osobe. Dužnosti i obavezama daju prednost u odnosu na svoje emotivne potrebe. Zbog toga mogu trpeti unutrašnje sukobe.
U ljubavnim vezama svoja osećanja oprezno otkrivaju. Ljubav shvataju veoma ozbiljno, postojanih su osećanja i nemaju sklonost da menjaju partnere.Uzdržani su i nije lako dopreti do njihovog erosa.
Potrebno je da dugo vremena provedu u vezi da bi partner naučio kako da ih animira da oslobode svoje seksualne potencijale. Nisu skloni nikakvim seksualnim eksperimentisanjima i najviše im odgovara klasicna varijanta seksualne veze.
U kasnijim godinama više uživaju u seksu nego u mladim. Ljubomorni su i posesivni. Skloni sa da ostanu u braku i kad su nezadovoljni jer imaju jak osećaj obaveze.

Venera u Vodoliji

Venera u Vodoliji daje osobe otvorenog uma, prijateljski nastrojene sa mnoštvom prijatelja i duštvenih kontakata.
Pristupačnost i plemenitost su njihove naglašene osobine. Imaju savremene i nekonvencionalne poglede na svet i život. Nezavisne su i imaju široko polje interesovanja od tehnike, moderne nauke do savremene umetnosti.
Više uživaju u intelektualnim druženjima nego u romantičnim vezama. Privlači ih slobodna ljubav koja neće ugrožavati njihovu nezavisnost i sputavati njihova interesovanja i društveni život.
Strast i emocije ne rukovode njihovim ljubavnim životom, a prema seksu imaju liberalan i neobavezan stav.Vole da eksperimentišu u seksu i tu njihova mašta može doci do izražaja.
Nisu ljubomorni ni posesivni i sve se odvija na bazi drugarstva i slobodne volje. Ljubav i seks ne poistovecuju i mogu istovremeno imati intenzivne seksualne odnose sa jednom, a osećati platonsku ljubav prema drugoj osobi.

Venera u Ribama

Ovo su sentimentalne osobe, odane i spremne sve da učine za osobu do koje im je stalo. Imaju suptilni karakter i rafinisana osecanja. Emocije ih vode kroz život, ali ih prikrivaju jer su stidljivi i nenametljivi.
Žive u svom svetu u kome se prepliću san i java. Umetnost doživljavaju duboko i često poseduju umetničke talente.
Žude za ljubavlju i zavise od emotivnog i seksualnog života. Svoje ljubavne partnere idealizuju i tragaju za jedinstvom sa njima. Znaju istinski da vole i spremne su da žrtvuju sopstvene potrebe zarad onoga koga vole.
U ljubavnoj vezi igraju podredenu ulogu i prilagodavaju se partneru, ali su ustvari one te koje inspirišu. Iako su veoma vezane za partnera, nemaju čvrstu volju pa znaju da podlegnu šarmu i navaljivanjima druge osobe koja bi da iskoristi povoljnu priliku. Venera u Ribama dosta često označava osobe koje imaju više od jednog braka ili veliki broj ljubavnih veza. 

Mars u horoskopu

Astropsihologija